Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann San Diego Express – okřídlené Porsche

Miroslav Kudělka
Diskuze (10)
Nejnovější kreace od Hamann motorsport se jmenuje San Diego Express. Za tímto jménem se skrývá zajímavě zpracované Porsche 911 GT3...

Nejnovější kreace od Hamann motorsport se jmenuje San Diego Express. Za tímto jménem se skrývá zajímavě zpracované Porsche 911 GT3.

San Diego Express je první výrazný výsledek rozvíjejícího se tuningu vozů Porsche u firmy Hamann motorsport. Po podzimním představení optických úprav je tato kreace opravdu výrazným zásahem do techniky základu.

Nebudeme se zabývat prvky představenými pro řadu 911 již dříve jako je přední nárazník, zadní spoilery, hliníková kola a sportovní nastavitelný podvozek. Nejvýraznější změnou je bezpochyby instalace Hamannovy speciality v podobě šikmo vpřed a vzhůru výklopných dveří. Tento systém byl již dvakrát představen na vozech BMW. Na dynamice vzhledu přidává také výrazné rozšíření zadních blatníků. Tato úprava rozšířila vůz o plných 7 cm. Pro plynulý přechod do rozšíření byly použity nástavce prahů. Pro umocnění sportovního vzhledu byla střecha osazena lapačem vzduchu, který je stejně jako jeho okolí vyroben z uhlíkového kompozitu.

Mimo zmíněných zásahů do karosérie prodělal úpravy i vodou chlazený atmosférický šestiválec pohánějící tento automobil. Motor dostal nové odolnější kované písty, čtveřici vačkových hřídelí s ostřejším časováním, upraven byl také blok motoru. O přívod čerstvého vzduchu se stará nově navržené sací potrubí, stejně jako pro výfuk bylo navrženo zcela nové potrubí zakončené čtyřmi kruhovými koncovkami. Výkon motoru těmito zásahy vyšplhal na 303 kW (412 k) při 7260 ot/min což je nárůst o 23 kW, zatímco točivý moment má hodnotu 405 Nm při 6830 ot/min, série disponuje 385 Nm při 5000 ot/min.

S těmito výkony jde ruku v ruce také vysoká dynamika, která však v absolutních číslech zůstává nezměněná proti sériové GT3. Zrychlení z 0-100 km/h zvládá San Diego Express za 4,5 sekundy, z 0-200 km/h zrychlí za 13,6 sekundy a maximální rychlost leží na hranici 305 km/h. Cena tohoto kousku byla stanovena na 239 tis. Euro, což odpovídá zhruba 7,5 mil. korun.

Miroslav Kudělka
Diskuze (10)