Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda v srpnu vrátí výrobu v Severní Americe na běžnou úroveň, jen nový Civic musí počkat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Výroba nového Civiku zůstává na poloviční úrovni.

Japonská automobilka Honda Motor plánuje v srpnu vrátit svou výrobu v Severní Americe na běžnou úroveň s výjimkou produkce vozů Civic. Honda musela minulý měsíc výrobu v severoamerických továrnách snížit na polovinu kvůli nedostatku součástek po březnovém zemětřesení v Japonsku.

Automobilka uvedla, že situace v dodavatelském řetězci se nadále zlepšuje. Upozornila však, že stále nemá dostatek klíčových součástek pro výrobu vozů Civic, která proto zůstane na poloviční úrovni.

Ničivé zemětřesení v březnu poškodilo továrny na výrobu automobilových součástek v severovýchodní části Japonska. Nedostatek součástek pak spolu s výpadky elektřiny přiměl všechny japonské automobilky k přerušení či omezení produkce v domácích montážních továrnách. Problémy s dodávkami japonských součástek se projevily také v zahraničí.

Provozní zisk Hondy se kvůli poklesu výroby po březnovém zemětřesení ve čtvrtém finančním čtvrtletí meziročně propadl o 52 procent na 46,21 miliardy jenů (zhruba deset miliard Kč). Tržby se ve čtvrtletí do konce března snížily téměř o tři procenta na 2,21 bilionu jenů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
27. 5. 2011 08:40
Honda se lepsi...
Musim uznat, ze mene futuristicke zato prakticky umistene palubni informace hezky v zornem poli ridice. Moc hezke... vetraky jsou trochu robustnejsi na muj vkus a pusobi lacine, ale cervena grafika pusobi moc pekne. :yes: