Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda poslala zákazníky na telefonní sexy-hot-line

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Díky chybě v manuálu k desetitisícům vozů Honda a Acura v USA, má Honda ostudu. Místo infolinky vládního úřadu pro bezpečnost provozu na silnicích se objevilo jiné číslo. Informace podávané na tomto čísle nejsou ani bezplatné, ani o bezpečnosti provozu.

Díky chybě v manuálu k desetitisícům vozů Honda a Acura v USA, má Honda ostudu. Místo infolinky vládního úřadu pro bezpečnost provozu na silnicích se objevilo podobné číslo, ale se zcela jinou předvolbou. Informace podávané na tomto čísle nejsou ani bezplatné, ani o bezpečnosti provozu.

Chyba se týká asi 1,2 milionu kusů manuálů k vozům Honda a Acura. Kuriózní suvenýr má zřejmě také řada majitelů motocyklů Honda v USA. Manuály tištěné od srpna 2005 do července 2006 byly mj. dodány s 18 tisíci Hondami Fit (v Evropě prodáván jako Jazz) a 7 tisíci motocykly.

Zákazníci, kteří zavolají na číslo s předvolbou 800 uslyší zprávu nahranou příjemným ženským hlasem, která vyzývá k nezávaznému rozhovoru, jenž bude stát pouze 99 centů za minutu.

Honda informovala vládní úřad pro bezpečnost provozu o tom, že všem postiženým majitelům pošle pohlednici s omluvou a instrukcemi, týkajícími se bezpečnostní informační linky. Na kartě bude také instrukce nabádající majitele vozu k vložení kartičky na správné místo do chybného manuálu.

Ondřej Láník
Diskuze (12)