Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda rozšíří výrobní kapacity v Británii

Jan Cacek
Diskuze (20)
Japonská automobilka reaguje na nečekaně vysokou poptávku po novém Civicu, dalším důvodem je příchod nového CR-V.

Šéf Hondy Takeo Fukui na pařížském autosalonu oznámil, že automobilka vzhledem k úspěchu nového Civicu, jehož prodeje vysoce překonávají původní očekávání, zvýší výrobní kapacitu továrny v britském Swindonu. Honda zavede čtvrtou směnu a přijme 700 nových zaměstnanců, takže roční kapacita vzroste ze 190.000 na 250.000 aut.

Druhým důvodem pro rozšíření kapacit je příchod nové generace CR-V. Šéf Hondy Europe Šigeru Takagi prohlásil, že plány počítají s prodejem 70 tisíc kusů hned v prvním roce prodeje. Předchozí generace CR-V přitom ve svém nejlepším roce dosáhla hranice 55 tisíc aut.

Například v Německu je v současnosti vyprodáno již všech 15 000 Civiců z kvóty pro letošní rok. I tak je toto množství dvojnásobné ve srovnání s nejlepším rokem předchozí generace. V příštím roce chce Honda prodat na německém trhu 20 tisíc Civiců.

Jan Cacek
Diskuze (20)
Avatar - King
4. 10. 2006 12:31
Jooo, Civic
Bude víc Ufonů na silnicích, jen hušť a větší kapky >:D . Každý kousek navíc, který oživí tu zdejší evropskou nudu, je vítaný. Zdá se, že lobby proevropské kliky auta.cz svojí kampaň proti CV nerozjelo dostatečně účinně, ten "divnej hnus" jde na dračku. Asi soudruzi v Japonsku neudělali chybu... ;-)
4. 10. 2006 10:45
jojo
zákazníci ukázali, jestli tohle auto od Hondy za něco stojí :yes: