Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda zvyšuje zisky i prodeje (výsledky za 2. čtvrtletí)

Dan Vořechovský
Diskuze (19)
Dobré prodejní výsledky japonské automobilky Honda se projevily také do hospodářských výsledků. Honda se zveřejněním výsledků za první čtvrtletí svého fiskálního roku rovněž zvýšila svůj odhad hospodářských výsledků na celý rok.

Japonská automobilka Honda Motor vykázala ve druhém čtvrtletí nárůst zisku o 16 % a překonala tak očekávání analytiků. Výsledkům pomohly zejména vyšší vývozy a oslabující kurz jenu, které dokázaly převážit vyšší náklady na nákup surovin a na prodej. Honda sice na domácím trhu bojuje s nízkou poptávkou, avšak výroba již téměř dosáhla maximální možné míry, aby byla uspokojena rostoucí poptávka na jiných trzích. Z vozů se daří zejména modelům Civic, CR-V a Fit.

Honda v uplynulém čtvrtletí utržila celkem 2,931 bilionu jenů, což je o 13 % více než ve stejném období loňského roku. Čistý zisk se zvýšil o již zmíněných 16 % na 166,12 miliard jenů. Celkové prodeje vzrostly meziročně o 5,6 % na 946 tisíc automobilů. Automobilové divizi Hondy navzdory růstu prodeje klesl provozní zisk o 1,2 %, a to zejména kvůli vyšším marketingovým výdajům a odpisům. Za nárůstem celkového zisku automobilky tak stojí motocyklová divize, která dokázala svůj zisk meziročně více než zdvojnásobit.

Honda rovněž přistoupila ke zvýšení svých očekávaných výsledků v tomto fiskálním roce, který jí končí posledním dnem března 2008. Honda nyní očekává za celý letošní fiskální rok čistý zisk ve výši 625 miliard jenů, což je o 8,7 % více, než byla předchozí predikce. Celkové tržby by měly dosáhnout 12,35 bilionu jenů.

Dan Vořechovský
Diskuze (19)
Avatar - SpiderJ
30. 7. 2007 15:56
Re: Nenapadá mě nic a tak se omezím na...
Avatar - Ricardo
30. 7. 2007 08:19
Re: Honda, to je trefa
Taky gratuluji. Ten pohon všech kol údajně není z nejlepších, ale interiér Legendu je dokonalý - je cítit luxus a insiprace (v pozitivním slova smyslu), zároveň každý hned pozná, že je v Hondě. To stejné zvenku. Jasně odlišitelný design si propracovanými detaily. Vybral sis dobře :yes:
30. 7. 2007 02:10
Re: Nenapadá mě nic a tak se omezím na...
To jako mas radost, kdyz pokazde chyti? :-) Ale jinak proti Honde v zasade nic nemam.
Avatar - SpiderJ
29. 7. 2007 20:47
Nenapadá mě nic a tak se omezím na...
Go Honda Go! Děláš mi radost... . . . ...pokaždý když otočím klíčkem ;-)
Avatar - Ricardo
29. 7. 2007 14:18
Re: Honda práskla do koní
Jistě, tak jsem to myslel. Baví se tady přece lidi co o autech něco ví ;-)