Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hot Wheels X-Wing Carship: Vesmírná stíhačka na kolech (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Hot Wheels proměnil slavnou vesmírnou stíhačku X-Wing Fighter z Hvězdných válek George Lucase ve svůj vlastní X-Wing Carship s motorem Ford Zetec.

Mattel v rámci své značky Hot Wheels nabízí pěkně širokou paletu hraček a sběratelských modelů, což mohou dokazovat modely vozů značky Porsche, na nichž spolupracoval slavný sběratel Magnus Walker a zároveň i série fantastických modelů, inspirovaných Hvězdnými válkami.

Před rokem měl premiéru Darthcar, který vedle malých modelů vznikl i v životní velikosti. Letos na něj navazuje X-Wing Carship, jehož tvary jsou inspirovány slavnou vesmírnou stíhačkou X-Wing Fighter, kterou ve filmech používají ti hodní v čele s Lukem Skywalkerem.

Hot Wheels X-Wing Carship navrhl Dmitriy Shakhmatov, designér Hot Wheels, a v plně funkční automobil se jeho vize proměnila u Action Vehicle Engineering. Výsledek působí jako atraktivní kříženec závodního monopostu s filmovou stíhačkou a není pochyb, že nejeden malý i trochu větší kluk zatouží právě po tomhle autě jako ideálním dopravním prostředku do školky, školy a možná i do práce.

Za základ tohoto fantastického stroje posloužil skutečný závodní monopost s dvoulitrovým čtyřválcem Ford Zetec o výkonu 129 kW (175 k), který roztáčí kola zadní nápravy. Hot Wheels X-Wing Carship se díky němu umí údajně rozjet až na 290 km/h a jeho karoserie má při rychlosti 280 km/h generovat aerodynamický přítlak 430 kg. Zkrocení takto divoké silniční stíhačky mají na starosti brzdy od AP Racing.

Veřejnosti se Hot Wheels X-Wing Carship na Comic Conu, pořádaném v San Diegu od 21. do 24. července letošního roku. Podobně jako řada dalších aut z produkce Hot Wheels i tento zůstane v životní velikosti jedinečným originálem, ale jeho zmenšeniny v měřítku 1:64 mají před koncem letošního roku dorazit do obchodů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)