Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai BH: koncept Genesis už má civilní jméno

Nadim Eid
Diskuze (19)
Před časem jsem psali o voze, který se již testuje v Severní Americe, a který má doplnit modelovou řadu nabízenou na americkém trhu o velkou osmiválcovou limuzínu se zadním pohonem.

Koncept Genesis, jak je tento vůz nazvaný, má už své civilní jméno. Prodávat se bude jako Hyundai BH nejprve v Jižní Koreji a do modelové řady zapadne mezi modely Azera a Equus. Základní cena se zatím odhaduje pod hranicí třiceti tisíc dolarů. Nejen díky této ceně, ale i vzhledem k nesporné eleganci a bohaté výbavě se z něj může stát důstojný protivník německé a japonské konkurenci. Nejčastěji je nový Hyundai srovnáván s Lexusem řady GS.

Neoficiálně se hovoří o nabídce několika objemů osmiválcových motorů. Konkrétně by mělo jít o motory s objemem 4,6 l, 5,0 l a 5,5 l. Kromě těchto jednotek se také spekuluje o přeplňovaném šestiválci o objemu 3,6 l nebo o hybridním pohonu.

Jako koncept se Genesis představí už příští měsíc na autosalonu v New Yorku. Hyundai nechce výrobu nijak oddalovat. Nejprve se začátkem roku 2008 zahájí prodej na jihokorejském trhu, později se začne dovážet i do Severní Ameriky, kde chce automobilka Hyundai prodávat dvacet tisíc vozů modelu BH ročně.

Nadim Eid
Diskuze (19)
27. 3. 2007 12:47
Re: OT: Re: nova Impreza
M.K.: to si ma asi musis s niekym pliest. Nepamatam sa, ze by som to bol kedy napisal ;-) Pozri do mojho prehladu Subaru: [odkaz] ;-)
27. 3. 2007 11:06
Re: jak usetrit...
Chceš nám tady tvrdit, že by si tohle auto nechtěl???
27. 3. 2007 10:31
Re: jak usetrit...
Robert: Už ho zkopíroval na Autorevue ... Chudák ... :no:
27. 3. 2007 10:24
Re: OT: Re: nova Impreza
Bude aj sedan... ;-) Tak uvidime ako zvladnu trojpriestorovu karoseriu..
Avatar - Dinar
27. 3. 2007 10:00
Re: OT: Re: nova Impreza
Možná měli zůstat u sedanu, chápu že chtějí imprezu zuniverzálnit, dát jí šanci stát se v nižší střední i něčím víc než jen alternativou, a tohle do jisté míry sedan, omezenou praktičností, limitoval. Na druhou stranu, kastle sedanu z imprezy dělala dospělejší auto, tahle designová kreace na HB ji zařadí mezi mezi "obyčejné" mazdy a korejce, navíc v ostré verzi s obrovským nástavcem sání pro mezichladič vypadá to auto až směšně. :'-(