Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai N: Sportovní značka z Koreje. Vlastně z Německa...

Michal Fokt
Diskuze (37)
Nedávné spekulace se potvrdily - Hyundai opravdu založí sportovní značku. Bude se jmenovat "N" a prvním produktem bude rallyeový speciál i20 WRC. Následovat však budou sportovní verze silničních aut.

Když Hyundai začal v USA nabízet o poznání luxusnější modely s pohonem zadních kol Genesis a Equus, spekulovalo se, že pro ně Hyundai po vzoru Lexusu, Infiniti a Acury vytvoří luxusní značku. Ovšem Korejci překvapili, nový brand opravdu chystají, ale nikoli pro luxusní modely. Na spadnutí je Hyundai N: obdoba divizí AMG, M, Nismo nebo formující se TMG, tedy sportovní (a závodní) značka.

Název Hyundai vysvětluje takto: „N“ reprezentuje vášeň společnosti Hyundai pro vysoké výkony. Inspirací pro toto označení i pojetí bylo Výzkumné a vývojové centrum v Namyangu, které spolupracuje s týmem Hyundai Motorsport na vývoji vozu i20 WRC. Výzkumné a vývojové centrum v Namyangu je hlavním zdrojem technologických inovací a vývoje, který slouží jako hnací síla růstu Hyundai jako globální značky. Nová divize ale bude postavena kolem závodního týmu WRC v Alzenau nedaleko Frankfurtu, kde se připravuje soutěžní vůz i20 WRC pro sezonu 2014. A právě tato i20 bude prvním vozem, jenž ponese logo Hyundai N.

V plánu jsou ale pochopitelně také sportovní úpravy produkčních vozů značky. Ačkoli lze zatím jen spekulovat, jaký automobil si v N vezmou do parády jako první a které budou následovat, přímo se nabízí Veloster a jeho 204koňový benzinový turbomotor. Jsem si ale jistý, že následující měsíce o strategii Hyundaie v této oblasti mnohé napoví.

Dá se očekávat, že se N představí v březnu v Ženevě, USA závodům WRC moc neholdují a debut v Detroitu by asi vyšel trochu naprázdno, na druhou stranu Rallye Monte Carlo začíná už 14. ledna a pokud budou chtít nasadit i20 WRC už jako N, budou si muset pospíšit.

Michal Fokt
Diskuze (37)
Avatar - Katikakus
12. 12. 2013 07:24
Re: Nichtwagen "N" <b class="smile09"><b>>:D</b></b> <b c
Je uplne stejne "prekvapive objevna" jako prispevek, na ktery jsem reagoval. A prave proto jsem tento stary for pouzil...

Uznavam, mohl jsem to zmenit, treba ze kdyz ve slovech "white label" ubereme 5 pismen a 5 pismen zmenime, dostaneme slovo "cocot", ale proc bych to delal, kdyz tu puvodni verzi kazdy zna, ze?
Avatar - white label
11. 12. 2013 23:27
Re: Nichtwagen "N" <b class="smile09"><b>>:D</b></b> <b c
To opravdu nemůže..., stejně jako nemůže být náhoda to, kdo je autorem tvé "překvapivě objevné" reakce...
Avatar - Katikakus
11. 12. 2013 23:21
Re: Nichtwagen "N" <b class="smile09"><b>>:D</b></b> <b c
Když ve slově LÁSKA změníme 4 písmena a jedno ubereme, dostaneme slovo PIVO, což jistě stojí za povšimnutí.
Ale teď pozor!
Když ve slově LÁSKA změníme 5 písmen a jedno přidáme, vznikne slovo FERNET.
A to už nemůže být náhoda!!!
11. 12. 2013 21:57
Re: Fokt opet perlí
Než zas plácneš nějakou blbost (viz tvá poslední věta), tak si to raději dopředu ověř. I dítě můžeš zaměstnat...zvlášť v tomto případě.
Avatar - šmoula nešika
11. 12. 2013 20:01
Re: Nichtwagen "N" <b class="smile09"><b>>:D</b></b> <b c
A funguje to i bez h na začátku - třeba MaHiNDra.