Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Solus Genesis Coupe se chce postavit BMW M4

David Bureš
Diskuze (0)
Upravené kupé korejské značky je poháněno čtyřlitrovým šestiválcem vyladěným na více než 500 koní.

Hyundai si už luxusním sedanem Genesis troufá na zástupce německé prémiové trojky. Chystaný Hyundai Solus Genesis Coupe se chce postavit dokonce tomu nejlepšímu z Bavorska, BMW M4. Auto se světu poprvé představí 3. listopadu na tuningové přehlídce SEMA v americkém Las Vegas.

Za vznikem speciálu stojí tuningová společnost ARK Performance, která je dlouhodobým partnerem značky Hyundai. Solus Genesis Coupe je už sedmým vozem, který ARK Performance připravila speciálně pro výstavu SEMA.

Důležitou změnu speciálního Genesisu je pohonná jednotka. Výchozí 3,8litrový šestiválec byl převrtán na objem čtyři litry a navíc byl doplněn kompresorem Rotrex. Výsledkem je výkon přes 500 koní (368 kW). Síla agregátu je posílána na zadní kola, a to prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky.

Výraznou proměnou prošel vzhled automobilu. Genesis Coupé dostal bodykit nazývaný Solus, který rozšiřuje karoserii auta. Zatímco příď s mohutnými otvory je velice agresivní, spoiler na zádi je vcelku decentní.

Změny najdeme také v kabině. Palubní deska byla přepracována, nový je i volant inspirovanými závodními auty nebo palubní přístroje. Uvnitř je užito také množství karbonových dílů.

„Genesis Coupé je ideální základ pro rozvoj naší výkonné produktové řady,“ tvrdí marketingový manažer ARK Performance Kevin Bentley. Podle jeho slov je výchozí 3,8litrový motor dostatečně silný, aby zvládl dodatečný výkon. Podvozek Genesisu je pak podle Bentleyho snadné upravit.

David Bureš
Diskuze (0)