Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti IPL G Convertible: Druhý z rodiny Infiniti Performance Line

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autosalon v Los Angeles se stal místem světové premiéry druhého sériového zástupce značky Infiniti s paketem IPL. IPL má konkurovat značkám AMG, M, S-Line a F Sport.

Infiniti poprvé prezentovalo širší veřejnosti model G Convertible s paketem IPL (zkratka značí Infiniti Performance Line) jako koncept na loňském autosalonu v Paříži. Letos na autosalonu v Los Angeles vystavuje sériové provedení, které se od konceptu prakticky neliší a navazuje na IPL G Coupé uvedené na trh loni v létě.

Infiniti IPL G Convertible se na první pohled od běžných verzí odlišuje agresivněji stylizovanými nárazníky a mohutně vytaženými prahy. Celý komplet úprav exteriéru završuje spoiler na odtrhové hraně víka zavazadlového prostoru, tmavá 19palcová kola s pneumatikami Bridgestone Potenza RE050A a dvojice nepřehlédnutelných koncovek sportovního výfukového systému. Nabídka laků karoserie se omezuje pouze na bílou Moonlight White a černou Malbec Black.

V interiéru představuje největší změnu čalounění sedadel červenou kůží Monaco Red. Samozřejmostí je bohatá výbava, zahrnující prémiovou navigaci a výkonný audio systém značky Bose s 30GB hard diskem a 13 reproduktory.

Se změnami vzhledu nastupuje i posílení motoru s jinak naladěným výfukem. Atmosférický zážehový vidlicový šestiválec VQ37VHR o objemu 3,7 litru díky úpravám řídící jednotky nabídne oproti standardnímu modelu G37 výkon zvýšený ze 235 kW (320 k) na 252 kW (343 k). Hodnota točivého momentu se zvýšila z 360 Nm na 370 Nm. S motorem spolupracuje sedmistupňová automatická převodovka.

Změnami prošel i podvozek. Nové tlumiče doplnily vpředu o 14 % tužší a vzadu o 4 % tužší pružiny. Ve srovnání se standardním kabrioletem má IPL tužší i stabilizátory, vpředu o 6 % a vzadu dokonce o 125 %. Brzdová soustava je vybavena novými 14palcovými kotouči vpředu a 13,8palcovými kotouči vzadu. Na přední nápravě jsou použity 4pístkové brzdové třmeny a na zadní 2pístkové třmeny.

Zajímavou informací je sdělení automobilky, že Infiniti IPL G Convertible bude nabízeno jako kompletně vybavený vůz bez nabídky příplatkové výbavy. Prodej na severoamerickém trhu se má rozběhnout na jaře roku 2012. S uvedením v Evropě se zatím nepočítá.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)