Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XFR Speed Pack nabídne ještě dravější svezení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (59)

Britká automobilka Jaguar si jako jednu z novinek pro autosalon v Moskvě připravila novou sadu úprav pro XFR označenou Speed Pack.

Jaguar na autosalonu v Moskvě představil systém pohonu všech kol pro modely XF a XJ a také zde má premiéru ostrý model XFR v provedení Speed Pack.

Tato novinka přináší drobné stylistické úpravy exteriéru nejvýkonnějšího zástupce modelové řady XF, které doplňují změny v nastavení řídící jednotky motoru a převodovky. Díky nim má XFR Speed Pack dosahovat vyšší rychlosti a jeho omezovač zasahuje až při rychlosti 280 km/h namísto původních 250 km/h.

Na karoserii je nové lízátko pod předním nárazníkem, které přispívá ke zvýšení aerodynamického přítlaku na kola přední nápravy a podobnou funkci má i nový spoiler na víku zavazadlového prostoru.

Kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec modelu XFR i u provedení Speed Pack disponuje výkonem 375 kW (510 k) a točivým momentem 625 Nm. Prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky jsou poháněna kola zadní nápravy.

Jaguar prozatím nezveřejnil cenu provedení Speed Pack, ale k dispozici má být pro XFR modelového roku 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (59)
1. 9. 2012 00:21
Re: heh
XF se mi líbí, ale nevím, co bych k němu napsal. K V8 s kompresorem jsem se vyjádřil opakovaně, ke vnímaným slabinám XF a Jaguárů všeobecně také. Opakuji se většinou tehdy, kdy se opakují hlouposti, na které jsem už v minulosti reagoval. Speed Pack není nic převratného, má ho i XKR. Nechce se mi zapojovat do diskuze o koberečkách a jinak tu snad není nic, o čem bych mohl diskutovat. Proto je tu ostatně tolik článků o určitých automobilkách, protože přitáhnou hodně provokatérů a následně hádek.
Avatar - Barrichello
31. 8. 2012 22:46
Re: heh
ono taky v koncernu jel každý, bud ho má doma nebo služebák nebo někdo z rodin, kamarádů.

Kdežto s jaguarem každej nejel. A navíc ty předsudky....
Avatar - white label
31. 8. 2012 22:43
Re: heh
Pod XFR se tu už diskutovalo nejednou, jen k vůli Speed Packu nemůžeš čekat diskusní rekordy.
Třeba pod koncernem je tolik příspěvků proto, že tam píšou všichni kteří jsou z toho v p**** nejen pozitivně, ale taky (a častěji) negativně... ;-)
Avatar - white label
31. 8. 2012 22:39
Re: Jaguár je...
Hlavně, kdyby nějaký šestihrnkový turbodisesel (který by se tam vešel) vůbec měli.
A víš vůbec o nějakém voze se šestiválcovým turbodieselem uloženým napříč?
Avatar - PERNO
31. 8. 2012 22:31
heh
Viete čo je zaujímavé? Že ked tu je takýto neaký článok s .de autom tak je tu 200 komentárov a niektorí su tu uplne v p*** z toho >:D A ked je tu takéto krásne nadupané originálne auto tak akoby to ignorovali.