Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak budou auta vypadat v roce 2030? Renault to ukáže konceptem Symbioz

David Bureš
Diskuze (4)
Renault Symbioz chce ukázat budoucnost francouzské značky, která bude ve znamení autonomních vozů, elektromobilů a konektivity.

Video se připravuje ...

Hlavní hvězdou stánku značky Renault na letošním frankfurtském autosalonu bude nepochybně nová generace ostrého kompaktního hatchbacku Mégane R.S. Vedle něj se ale francouzská automobilka na letošním IAA pochlubí rovněž konceptem Symbioz.

Symbioz chce být vizí automobilu pro rok 2030. A jak je dnes zvykem, francouzský výrobce očekává, že budoucnost aut bude ve znamení elektromobility, autonomity a konektivity. Chystaný koncept tudíž nabídne elektrický pohon, systémy pro autonomní jízdu a bohaté možnosti propojení auta s dalšími systémy.

Na elektrický pohon ostatně odkazuje samotný název, písmeno Z se odvolává na elektrické modely značky, které jsou tradičně označovány Z.E. Samotné jméno vychází ze starořeckého slova sumbiōsis, což je výraz pro „společný život.“ Renault totiž věří, že koncept zvládne komunikovat se svým okolím a přizpůsobí se digitálnímu životu pasažérů.

Více se o novince dozvíme na frankfurtském autosalonu, kde bude v úterý 12. září oficiálně odhalen. Zatím je tu jen první propagační video, na němž je vidět pouze část zádi auta. Z ní vyplývá, že se patrně opět můžeme těšit na velice výrazně tvarovaný automobil. Renault koncepty ostatně umí, což naposledy dokázala povedená studie Trezor prezentovaná loni v Paříži.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Ada je zase tady
5. 9. 2017 23:35
Re: a co ty jejich současný převodovky?
proč? rozumný člověk ten odpad nekoupí ani s převodovkou od VW :no: Atmosférické zážehové motory zpívají poslední píseň. Je s nimi konec.
5. 9. 2017 20:36
a co ty jejich současný převodovky?
Renault by se spíš měl naučit dávat do atmosférickejch benzinů 6-ti kvaltový převodovky.
5. 9. 2017 20:17
vw v krizi
hlavně jak bude vypadat v té době silnice od nás z Červené Lhoty do Sedlákova??to by mě spíš zajímalo teď je to strašnej tankodrom!!
Avatar - Ada je zase tady
5. 9. 2017 19:17
příšerné
jak jinak - rendlík... :no: