Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by vypadal sporťák Caterhamu plánovaný s Alpine?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Kdyby spolupráce Renaultu a Caterhamu na sportovním kupé předčasně neskončila, mohl být svět bohatší o tohle auto. Co myslíte, je to škoda?

Určitě si vzpomínáte, že vývoj sportovního kupé obnovené značky Alpine se měl dělit na polovinu – na stejném základě měl vzniknout ještě sporťák Caterhamu s kódovým označením C120. Jenže podle dostupných informací, které však nemusí představovat celou pravdu, nebyl Renault spokojen s designem Alpine a vůz musel být přepracován, což celý projekt protáhlo. A to se nelíbilo Caterhamu, jenž ze spolupráce v rámci Société des Automobiles Alpine Caterham vycouval s tím, že si poradí jinak.

Zatím není známo, jestli vyvíjí nové auto vlastními silami nebo našel partnera, jisté ovšem je, že vše, co bylo připraveno na projekt Alpine, přišlo vniveč. A to včetně designu chystaného auta. Jak mělo vypadat, jsme se nemuseli nikdy dovědět, ale designérské studio Drive, které mělo na starosti návrh, zveřejnilo nyní výsledek své práce.

Kupé s motorem uprostřed je nepochybně pohledné, ale přijde mi poněkud anonymní, jakkoli je znát snaha přiblížit tvarem masky chladiče moderní kupé klasické "sedmičce". Mohlo by klidně jít o Artegu, ale třeba i Lotus, stylisté Renaultu odvedli určitě lepší práci. Muselo by asi opravdu významným způsobem oslovit svými schopnostmi, aby nalákalo zákazníky. Nebo máte jiný názor?


Michal Fokt
Diskuze (0)