Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je libo osmiválcový Defender? Tenhle sází na klasický styl

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost East Coast Defender většinou ohromuje proměnou britského terénního vozu ve stroj ohromující svým výkonem i agresivní vizáží, ale tentokrát se zahleděla do jeho minulosti a stvořila stylový Project Tuki.

Společnost East Coast Defender se sídlem ve floridském Kissimmee se specializuje na dovoz britské terénní legendy na severoamerickou půdu a její úpravy podle požadavků zdejší legislativy i přání svých zákazníků.

Land Rover Defender se u East Coast Defender velmi často dočká instalace moderního a náležitě výkonného osmiválce značky Chevrolet, ale floridská firma nabízí i poněkud mírnější úpravy, jejichž zástupcem je Project Tuki.

V případě tohoto vozu se pod kapotou ukrývá modernizovaný vidlicový osmiválec Rover, který disponuje výkonem 129 kW (175 k). S motorem spolupracuje pětistupňová automatická převodovka ZF.

East Coast Defender Project Tuki vedle své pohonné jednotky rozhodně zaujme svým designem. Ten zůstává věrný původním liniím sériového modelu, které elegantně zvýrazňuje zvolená kombinace barev.

V podobném stylu jako exteriéru je pak dokončen i interiér. V jeho případě zaujme decentní šedé kožené čalounění sedadel bez výstřelků v podobě výrazných vzorů a prošíváním nití kontrastní barvy. Sympatickým prvkem je pak i tříramenný volant Nardi s dřevěným věncem.

East Coast Defender Project Tuki sice svým vzhledem i použitou pohonnou jednotkou vyvolává vzpomínky na minulost, ale s výbavou v podobě automatické převodovky, automatické klimatizace a multimediálního systému Kenwood s Apple CarPlay, Android Auto a dotykovou obrazovkou, na níž se promítá i obraz parkovací kamery, je plně připraven uspokojit potřeby zájemce o stylový terénní vůz pro dnešní provoz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
16. 2. 2018 17:05
pokud...
Pokud by měl 3.0 TDI a manuální převodovku, asi bych obětoval úspory na důchod a šel ho koupit! :yes: