Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdo bude v Paříži chybět? Podívejte se na seznam absentujících

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Letošní autosalon v Paříži láká na řadu výstavních premiér nových modelů, ale zároveň přitahuje pozornost i díky nebývale velkému počtu chybějících automobilek.

V posledních letech se stále více mění přístup automobilek k prezentaci nových modelů a tomu odpovídá i jejich měnící se přístup k autosalonům. V současnosti se většinou hovoří o tom, že tento způsob představování nabízených vozů již není tak účinný jako dříve a je navíc velmi nákladný.

Letošní ročník autosalonu v Paříži se může stát ukázkovým důkazem tohoto tvrzení díky nebývale velkému počtu automobilek, které zde neuvidíme.

Návštěvníci akce, jejíž kořeny sahají až do roku 1898, mohou totiž zapomenout na to, že se zde pokochají vozy luxusních značek Aston Martin, Bentley, Lamborghini a Rolls-Royce, protože ty zde vystaveny nebudou.

Tyto značky sice vždy patřily k ozdobám velkých autosalonů, ale ty jim na oplátku i přes vysoké náklady na výstavní expozice příliš mnoho nových zákazníků nepřinesly. Mnohem větší obchodní úspěch pro ně totiž představují menší akce pro VIP hosty, na nichž jim mohou lépe představit své aktuální nebo dokonce i budoucí modely a získat lepší zpětnou vazbu.

Vedle luxusních značek se však autosalonu v Paříži odmítli zúčastnit i výrobci vozů Mazda a Ford spolu s prémiovou značkou Volvo. Zástupci těchto automobilek většinou jako důvod zmiňují vysoké náklady na realizaci výstavní expozice a zároveň dodávají, že se snaží najít nové způsoby komunikace se zákazníky.

Zde se pak ke slovu stále více dostávají ke slovu sociální sítě, akce pořádané lokálními zastoupeními pro jednotlivé státy a ukazuje, se že své ovoce nesou i účast na akcích, na nichž se s prezentací osobních automobilů původně vůbec nepočítalo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)