Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia K3: Nový kompaktní sedan oficiálně odhalen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (83)
Kia v případě nového sedanu K3 předvedla poměrně rychlý způsob postupného odhalování, který trval jeden týden.

Kia nejprve prostřednictvím krátké tiskové zprávy a dvojice skic oznámila, že ještě v letošním roce představí nový sedan, který ponese označení K3. O několik dní později unikly první fotografie sedanu na internet a následně Kia vystavila svou novinku ukrytou v boxu postaveném z krabic v obchodním centru v Koreji.

Nyní jsou krabice pryč a jihokorejská automobilka předvedla netradiční způsob světové výstavní premiéry, kdy se zcela nový model nepředstavuje veřejnosti na některém ze světových autosalonů, ale v obchodním centru.

Kromě odstranění krabic od skutečného vozu automobilka zveřejnila i první sadu fotografií. Ty prozatím nabízejí pouze pohledy karoserii z různých úhlů. Designem svého exteriéru se K3 přibližuje nové generaci Cee´du, i když jsou všechny povrchové panely karoserie zcela odlišné.

Nový model má navázat na sedan Cerato, který byl ve své první generaci vyráběné v letech 2003 až 2008 nabízen i na českém trhu a ve své druhé generaci je v Evropě i USA známý jako Forte.

Na domácí jihokorejský trh má nový sedan s označením K3 vstoupit letos na podzim. V průběhu prvního čtvrtletí roku 2013 má být spuštěn jeho prodej pod jménem Forte na severoamerickém trhu a jako Cerato má být nabízen na mnoha zahraničních trzích (vyjma Evropy). Později ho bude následovat pětidveřový hatchback a dvoudveřové kupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (83)
1. 8. 2012 07:51
Re: Kia K3
Poslední dobou design od Kia fakt šupa. Akorát Soul mi nějak nesedí.
31. 7. 2012 21:13
Re: Rapid
Ně stačí že vim od kolika ;-)
Avatar - PeterLuk
31. 7. 2012 21:12
Re: NEBE a DUDY
Mne sa z kompaktných kombi páči najviac nový ceed SW. Fakt sa mi ceed páči, aj ako kombi. Ale popravde, všetky tieto kombíky vyzerajú podľa mňa vyvážene a dobre : ceed SW, i30 kombi, Focus kombi, Golf Variant, Mégane Grandtour aj Astra ST... ;-)
31. 7. 2012 20:19
Re: NEBE a DUDY
popremyslaj ty "hrdino" 8-s
31. 7. 2012 19:53
Re: NEBE a DUDY
No, ať si se svými penězi dělá každý, co chce.

Já jsme na rozdíl od tebe v Great Wallech byl, aspoň na autosalonu, takže vím svý.

Jinak samozřejmě porovnáváš neporovnatelné, asi jsi nikdy nejel ani Thalií, ani Focusem ani oktávií I a o cenách to taky asi moc nevíš, protože zrovna Focus má s cenou problém. Takže se můžeš klidně vrátit k tomu Grat Wallu a třeba můžeš přidat a napsat za cenu Bugatti Veyron.....