Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pro_Cee'd přijede i s 1,6 Turbo GDI (200 koní)

David Bureš
Diskuze (107)
Vrcholnou verzí Pro_cee'du chce Kia konkurovat například Volkswagenu Golf GTI.

Vrcholná verze nové generace Kii Pro_Cee'd s přeplňovanou benzinovou šestnáctistovkou pod kapotou by měla na trh dorazit již během příštího léta. Vyplývá to z informací britského magazínu Autocar.

Nejsilnější verze třídveřového hatchbacku bude poháněna přeplňovaným čtyřválcem 1,6 Turbo GDI. Ten už pracuje v Hyundai Veloster Turbo.

Britský magazín tvrdí, že v Pro_Cee'du bude tento agregát dosahovat výkonu okolo 200 koní (149 kW). To evropské provedení Velosteru Turbo nabízí výkon 137 kW (186 k), americká verze toho extravagantního vozu však dává 150 kW (204 k).

Vrcholná verze Pro_Cee’du se bude dále lišit sportovnějším nastavením podvozku a sportovně laděnými prvky na karoserii i v kabině. Mezi tyto detaily mají patřit například 18palcová kola z lehkých slitin.

Při otázce na další rozšiřování nabídky automobilka Kia řekl její produktový manažer Vladislav Alexiev Autocaru: „Jsme připraveni k dalšímu kroku, ale jsme opatrní a nasloucháme trhům a tomu, co se od (naší) značky očekává.“

Kia zatím zveřejnila první sadu fotografií modelu Pro_cee’d druhé generace. Její příď byla oproti pětidveřové variantě a kombi SW upravena optickým spojením hlavních světlometů s maskou chladiče a pozměněnými předními mlhovkami. Zadní sloupky jsou masivní, upraven byl také zadní nárazník a koncové svítilny.

Výstavní premiéra třídveřového hatchbacku se odehraje na pařížském autosalonu. Jeho výroba bude zahájena na začátku příštího roku v Žilině.

David Bureš
Diskuze (107)
Avatar - white label
18. 9. 2012 20:16
Re: Golf GTI...
Rozdíl mezi jízdími vlastnostmi koncepčně tak rozdílných vozů, musí dobrý řidič poznat i z místa spolujezdce, rychlost-nerychlost. ;-)
Avatar - JuckiCZ
18. 9. 2012 16:33
Re: Golf GTI...
Rychlé a pomalejší určitě.
Toybaru vs Golf GTI - ze sedadla spolujezdce by se možná zdálo, že GTI je zábavnější (pojede rychleji), ale řidič by to asi viděl jinak.
Takže souhlasím, ale jen částečně ;-).
Avatar - white label
18. 9. 2012 16:03
Re: Golf GTI...
To určitě ano, přesto si troufám tvrdit, že po podobném svezení dokážu identifikovat nudné/nenudné auto i ze sedadla spolujezdce. :-)
Avatar - JuckiCZ
18. 9. 2012 15:49
Re: Golf GTI...
Já vím, ale pokud člověk neřídí, tak vnímá jen zrychení, rychost a zvuk, ale nemá ponětí o práci s plynem, informacích získaných přes volant, o praní se s přilnavostí, tak to bylo myšleno ;-) .
Avatar - white label
18. 9. 2012 13:24
Re: Golf GTI...
Jistě, ale já je nesvezl na "dálnici", ale po pořádně zakroucených, prázdných, horských okreskách (směrem nahoru), takže primárně o nějakou absolutní rychlost rozhodně nešlo... ;-)
Koho baví rychlost sama o sobě, ten dnes nutně nepotřebuje benzínový hh, ani jiné sportovnější auto.