Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pro_Cee‘d GT Cabrio: Fanouškovský návrh ostrého kabria ze Žiliny

David Bureš
Diskuze (2)
Jihokorejská automobilka údajně pracuje na otevřené verzi modelu Cee’d. Fanoušci značky navrhli ostrou variantu takového kabrioletu.

V polovině roku na trh vstoupí korejský hot-hatch Kia Pro_cee’d GT vyráběný v Žilině. Jak by mohl tento automobil vypadat bez střechy, ukázal server Kia-World. Ten zveřejnil nákres takového automobilu.

Skica nemá potenciálnímu vozu daleko. Příď naznačeného kabrioletu vychází z Pro_cee’du GT, zadní partie se inspirovaly konceptem ex_cee’d, který byl postaven na základech první generace Cee’du.

Kia na otevřeném Pro_ceed’u (nebo Cee’du, chcete-li) údajně skutečně pracuje, loni na podzim to alespoň tvrdil britský server Autocar. Předloňské informace německého Auto Bildu zase naznačují, že jihokorejský výrobce plánuje roadster namířený proti Mazdě MX-5. Oba zdroje se shodují v tom, že otřevřenou Kiu bychom měli spatřit už letos na podzim.

Šéfdesignér značky Peter Schreyer se v minulosti nechal slyšet, že Kia potřebuje nějaký speciální vůz, který by zlepšil její image. Takovým automobilem by mohl být sporťák, luxusní model nebo právě kabriolet.

Pro_cee’d Cabrio je zatím předmětem spekulací, to samé platí i pro případnou verzi GT. Pokud by však skutečně takový kabriolet vznikl, měl by pod kapotou zážehový čtyřválec 1.6 T-GDI s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem twin-scroll jako jeho sourozenci.

Tento motor v případě pětidveřového Cee’du GT a třídveřového Pro_cee’du GT dává výkon 150 kW a točivý moment 260 N.m. Jeho síla je přenášena na přední kola pomocí šestistupňového manuálu.

Cee’d GT a Pro_cee’d GT debutovaly na březnovém autosalonu v Ženevě, jejich prodej má být zahájen během tohoto měsíce. České ceny těchto modelů však ještě zveřejněny nebyly, na Slovensku oba modely stojí 22.900 eur, což je v přepočtu asi 589.000 korun.

David Bureš
Diskuze (2)
2. 6. 2013 17:20
Líbí se mi
Kdyby se navíc nabízel za dobré ceny, kabriolety by zažily velký boom. Třeba by s něčím sportovnějším už konečně přišla i Škodovka.

Nicméně, mým snem v oblasti kabrioletů zůstává stále toto [odkaz]

BRAVO KIA za pěkný kabriolet

:yes:
Avatar - 3_diamanty
2. 6. 2013 14:14
to by bolo fajn
kabrio by opat pomohlo vylepsit stale dost podcenovany image tejto znacky :yes:

uz pri starom ceede tu navrhy kabria boli a nevyzerali vobec zle.... [odkaz] len skoda ze sa to do seriovej produkcie nedostalo....

vyroba GT verzie uz zacala predvcerom:
[odkaz]