Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kicherer SL K 60 Evo Black: černý panter

Roman Daněk
Diskuze (8)
Tuner Kicherer z Německa se specializuje na ladění vozů značky Mercedes-Benz. Model SL600 dostal dvojici turbodmychadel a temně černou róbu.

Top model SL600, nepočítaje tovární tuningy od AMG, má pod kapotou vidlicový dvanáctiválec o objemu 5,5 l s výkonem 368 kW v 5 000 ot/min. Právě tento model upravila německá ladičská firma Kicherer. Tuner motoru vyměnil dvojici turbodmychadel za větší, zlepšil sání a vyměnil výfukové potrubí. Všechny tyto úpravy zvedly výkon o 77 kW na celkových 445 kW (605 k).

S těmito parametry akceleruje Kicherer SL K 60 Evo Black z nuly na stovku za 4,3 s a metu 200 km/h spolkne celkem bez problémů za 14,2 s. Následovalo odstranění elektronického omezovače a přepracovaný roadster se hravě přenese přes magickou hranici 300 km/h. Pro vysoké rychlosti byla upravena i karosérie. Přední nárazník má na spodní hraně spoiler, na zádi se mimo čtveřice chromovaných koncovek s logem tunera objevil i difuzor pro usměrnění obtékajícího vzduchu a víko motoru je z lehkého karbonu. Vše je zahaleno do černé barvy a metalického laku.

Změny se dotkly nejen motoru, ale i brzdového systému: na přední nápravě jsou kotouče o průměru 380 mm s masivními třmeny. Modifikací prošel i podvozek a odpružení, které snížilo světlou výšku vozu o 25 mm. Vše sladěno s 20palcovými koly Kicherer RS-1 z lehkých slitin, které jsou obuty do pneumatik Continental o rozměrech 255/30 ZR 20 vpředu a 305/25 ZR 20 vzadu.

V interiéru se zákazník dočká doplňků obložení z karbonu. Lišty na prazích pod dveřmi a plaketka na středovém panelu nesou jméno úpravce, označení modelu K 60 EVO a pořadové číslo. Po domluvě s tunerem je také možné nechat namontovat sportovní volant nebo anatomické skořepiny s vícebodobým bezpečnostním pásem.

Roman Daněk
Diskuze (8)