Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Seat GT s motorem vzadu se objevil na patentových snímcích

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
V rámci budování image se zdá, že má Seat zájem vyrábět sportovní model. Minimálně v Paříži totiž představí koncept Seat GT, jehož nákresy unikly z patentového úřadu.

Tohle jsou první snímky pravděpodobně hlavního taháku stánku Seatu na letošním autosalonu v Paříži, sportovního kupé Seat GT. Unikly z Evropského patentového úřadu a my tedy máme jedinečnou možnost vidět linky budoucího konceptu.

Z obrázku můžeme vidět tvar světlometů a masku, které sedí právě ke španělské značce, stejně jako panoramatickou střechu. Zajímavostí jsou nádechy vzduchu před zadními koly a žebrování v oblasti zadního okna, což by naznačovalo uložené motoru v oblasti zadní nápravy a tedy i pohon zadních kol. S podobným umístěním motoru si již pohrávaly některé koncepty koncernu VW, například atraktivní roadster Volkswagen BlueSport, takže je možné, že by podobný vůz opravdu mohl vzniknout a ke sportovnějšímu charakteru Seatu by se hodil.

Vše jsou to ale pouze dohady, rozhodující bude, jak bude koncept přijat, což se dozvíme již začátkem příštího měsíce. Bylo by však zajímavé, kdyby takovýto sporťák opravdu přišel do sériové výroby.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)