Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Granta City: Více luxusu a stylu pro levný sedan. Vážně?

David Bureš
Diskuze (113)
Jeden z nejprodávanějších aut na ruském trhu se dočkal nové varianty. Chce lákat na více stylu a luxusu než dnes.

V souvislosti s ruskou značkou Lada se nejvíce hovoří o jejím stařičkém offroadu 4x4 (Niva), který se stále prodává, nebo o nových modelech, vyvinutých s pomocí aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, Vesta a Xray. To ale není všechno, v její nabídce jsou i další vozy, mezi nimiž je i 4,26 metru dlouhý sedan Granta. Ten se nyní dočkal nové „městské“ varianty City.

Ta chce nabídnout více luxusu a stylu než dosavadní varianty, jelikož se ale jedná o primárně levný sedan, změny nejsou nijak významné a ze středoevropského pohledu mohou být i celkem úsměvné.

Granta City totiž do vínku dostala takové prvky jako kryty vnějších zpětných zrcátek a ochranné dveřní lišty lakované v barvě karoserie, tedy u nás naprosto běžné prvky. Alespoň že ta tmavě šedě lakovaná 15palcová kola stojí za to.

Upraven byl také interiér, kde se objevilo obložení v lesklé černé barvě, zatímco sedadla dostala nové čalounění s kontrastním stříbrným prošíváním. Na jejich opěrkách se dokonce objevuje i logo City.

Základem výbavy je stupeň Comfort, což znamená, že Granta City disponuje takovými prvky, jako je klimatizace, rádio, vyhřívané přední sedačky, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka nebo dvěma airbagy.

Technika pod kapotou se nezměnila, v útrobách pracuje zážehová šestnáctistovka o výkonu 64 kW a točivém momentu 140 N.m, což je paradoxně ten nejslabší motor nabízený pro Grantu. Ostatní varianty nabízejí také čtyřválec o objemu 1,6 litru se 72 nebo 78 kW.

Lada Granta City se na domácím ruském trhu začne prodávat 1. března s cenovkou 492.400 rublů, což je v přepočtu asi 182.000 korun. Může se to zdát jako zajímavá cenovka, v případě Granty je to ale jedna z těch dražších verzí. Ceny modelu začínají na 359.900 rublech (cca 133.000 Kč). Granta je dostupná také jako liftback, ten se však verze City zatím nedočkal.

David Bureš
Diskuze (113)
Avatar - JDM
1. 3. 2018 15:07
Re: K čemu?
Ja myslim zr nejlepsim odrazem toho jak se lidem v dane zemi zije je kdyz se tam clovek rozhledne... Podiva se na domy v kterych ziji, mesta,auta .... A pak se podivej u nas ... Myslim ze ten rozdil je dost videt ...
Avatar - JDM
1. 3. 2018 15:04
Re: K čemu?
Nevim kde bydlis ze tam mate levneji ale ty ceny co popisujes jsou normalni ceny v nasich supermarketech... Pokud teda nenakupujes ten nejelvnejsi sajrajt ...
Avatar - Barrichello
1. 3. 2018 11:00
Re: Každá debata o něčem z Ruska
Jasně, protože o ruských letadlech se najevíc dočteš na stránkách věnovaných britským letadlům, že >:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
1. 3. 2018 11:00
Informace o nové Nivě
má dorazit v roce 2020 ve 2 verzích - Urban s odpojitelným pohoenm 4x4 a klasická se stálým pohonem 4x4

Více [odkaz]
Avatar - Barrichello
1. 3. 2018 08:09
Re: K čemu?
Nějak si vynechal obdodbí 1990-2018, kde nebýt zlodějů a pitomců typu Dlouhý, Klaus, Špidla atd mohli jsme se mít výrazně líp než dnes >:D