Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada rozšiřuje nabídku luxusních aut. Do prodeje jde Vesta Exclusive

David Bureš
Diskuze (61)
Nabídka Lady Vesta postupně expanduje. Po představení sedanu, kombíku nebo verze na CNG přichází luxusní varianta.

Sedan Lada Vesta se po zahájení prodeje na konci roku 2015 stala na domácím ruském trhu populárním autem, aktuálně je v největší zemi světa třetím nejprodávanějším modelem. I přes úspěchy však Lada nezahálí a nabídku Vesty postupně rozšiřuje. Nyní automobilka začíná prodávat její luxusní verzi.

Lada tímto způsobem dokazuje, že doma chce lákat zákazníky i na luxusnější vozy. Vesta Exclusive totiž následuje po již dříve uvedeném crossoveru Xray Exclusive, která se v Rusku začala prodávat v červnu.

Vestu Exclusive poznáte už na první pohled. Vrcholná verze 4,41 metru dlouhého automobilu obouvá 16palcová kola z lehkých slitin v černo-stříbrném provedení. Výfukový systém je pak zakončen chromovanou koncovkou, zatímco na víku kufru se objevuje decentní spoiler. Karoserie zase může být vyvedená v béžové metalíze vyhrazené tomuto modelu.

Vnitřek myslí na luxusní vzhled. Sedadla jsou čalouněná kůží v kombinaci s alcantarou, která se objevuje také v obložení dveří. Kožený věnec volantu je ozdoben kontrastním prošíváním, jež je použité též na sedačkách, zatímco palubní desku zdobí stříbrně zbarvené prvky.

Luxusní vzhled doplňuje slušná výbava. Ta vedle ambientního osvětlení využívajícího diody a zatmavených bočních skel zahrnuje multimediální systém včetně navigace, klimatizaci, vyhřívané čelní sklo nebo zadní parkovací kameru. Dále vůz disponuje vyhřívanými předními sedadly, centrálním zamykáním s dálkovým ovládáním nebo asistent rozjezdu do kopce.

Pod kapotou pracuje osmnáctistovka s 90 kW spárována s manuální pětistupňovou převodovkou, případně za příplatek 25.000 rublů (cca 9.300 korun) s automatem. Kombinace s manuálem je pro Vestu nová, motor byl pro tento sedan dosud dodáván pouze s pětistupňovou robotizovanou převodovkou.

Ruští zákazníci za Vestu Exclusive zaplatí 763.400 rublů, což je podle aktuálního kurzu asi 285.000 korun. To se sice v přepočtu zdá jako slušná částka, Vesta je ale v Rusku aktuálně nejdražším nabízeným modelem značky. Překonává i Xray Exclusive, která v tuto chvíli přijde na 755.900 rublů (282.000 korun).

David Bureš
Diskuze (61)
3. 9. 2017 15:42
Re: Autá sa vyrábajú pre ľudí, nie pre zbohatlíkov
Asi som niečo robil špatne, ale mám dve deti , manželka predtým disponovala podobným príjmom ako tebou uvedených 850 a na rozhodovanie to vplyv nemalo. Hop, asi je niečo špatne :-!
3. 9. 2017 15:26
Re: Autá sa vyrábajú pre ľudí, nie pre zbohatlíkov
Silne pochybujem o tvojej rozumnosti a sčítanosti, stačí si prečítať poslednú vetu tvojho príspevku z 01.09. 20:43 :-!
3. 9. 2017 15:22
Re: Autá sa vyrábajú pre ľudí, nie pre zbohatlíkov
Nevšimol som si, že by zavedenie bezpečnostných systémov a senzorov tlaku zdvihlo cenu nových automobilov plus mínus naprieč výrobcami Emisie a spotreba skoro čohokoľvek je pri bežnej jazde vyššia, pretože sa nepohybuješ rýchlosťou slimáka, nemáš prelepené špáry na kapote, nemáš odpojený alternátor, nemáš gumy prefúkané až na prasknutie a občas si zapneš ďalšie spotrebiče, ktoré treba živiť , takže napríklad svetlá , klímu, vyhrievanie sedadiel, rádio a tak :-!
Avatar - wakantanka
3. 9. 2017 13:21
Re: Autá sa vyrábajú pre ľudí, nie pre zbohatlíkov
Si trapko. Nic o vyzbroji ruskej ani americkej armady nevies. Kdesi cosi si sa docital a veris tomu nadovsetko. Tvoj boj. Ako potvrdzujes aj v debate o materskej nedokazes spravne ani pouzit ziskane informacie. Robis len a jedine dobre ze nebudes svoje obmedzene geny sirit dalej.
3. 9. 2017 12:45
Re: Autá sa vyrábajú pre ľudí, nie pre zbohatlíkov
Blbecek si sam, deti mam a manzelka je akurat na rodicovskom, tiez viem aku mala matersku - mas to sucet za 3 roky a tiez mas v texte interval od do (to by si vsak musel aj chapat tomu, co citas). A ak by si nefetoval ty, tak by si vedel, ze pri tom druhom dietati by ste za 3 roky dostali: 800+(210+23,5)*27,5 + 8,5*(~825) = 14 200 €, co cini priemer cca 400€ mesacne za celu dobu. Takze ani pocitat nevies.
Tvoj rusky matersky kapital som sa nedozvedel ako funguje, hoci som sa na to priamo opytal.