Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Aventador LP700-4: Únik oficiálních fotek

David Bureš
Diskuze (18)
Ani Lamborghini neuchránilo podobu nástupce Murciélaga do jeho oficiální premiéry na ženevském autosalonu.

Automobilce Lamborghini unikly na internet oficiální fotografie Aventadoru LP700-4, který ve výrobě nahradí model Murciélago. Lamborghini tím následuje případ značky Pagani, které nedávno unikly snímky modelu Huayra.

První fotografie pochází z chorvatské mutace časopisu Evo a ukazuje Aventador LP700-4 z pohledu shora. Z něj je patrné, že si dvanáctiválcový supersport vypůjčil mnohé designové prvky z konceptu Estoque a dvacetikusového modelu Reventón. Zrcátka se podobají řešení z desetiválcového Gallarda, celkové proporce jsou zase evolucí Murciélaga.

Samotná barva vozu je nový oranžový perleťový lak Arancio Argos. Vedle něj bude Aventador možné pořídit i v nové stříbrné Grigio Estoque.

Na druhém snímku vidíme profil Aventadoru. Boční pohled je oproti Murciélagu i Reventónu mnohem agresivnější, což podtrhuje hlavně mohutný chladící otvor za dveřmi. Nová kola jsme poprvé viděli na konceptu Sesto Elemento.

Samo Lamborghini nás v minulých týdnech zásobovalo technickými daty nástupce Murciélaga. Dozvěděli jsme se, že základem auta bude karbonový monokok, u kterého Lamborghini představilo i proces jeho výroby.

O pohon se bude starat nově vyvinutý vidlicový 6,5litrový dvanáctiválec s výkonem 525 kW (700 koní) v 8250 min-1 a maximálním točivém momentu 690 Nm v 5500 min-1. Nová bude i sedmirychlostní sekvenční převodovka ISR.

Zavěšení bude typu push-rod, u kterého nebudou tlumiče a vinuté pružiny připojeny přímo ke kolům, ale pevně směrem dovnitř do skeletu karoserie. Budou umístěny napříč, vpředu pod čelním sklem a vzadu těsně za motorem.

Cena nového Lamborghini odstartuje zhruba na částce 260.000 Euro bez daně, což je asi desetiprocentní nárůst ve srovnání s Murciélagem LP640. V základní výbavě nebudou chybět parkovací čidla a navigace.

Lamborghini Murciélago se přestalo vyrábět vloni, kdy vznikl poslední 4.099. exemplář. První Aventadory se u zákazníků ukážou v polovině roku. Jednotlivá zastoupení dostanou prodejní kvóty, aby si vůz zachoval punc exkluzivity.

David Bureš
Diskuze (18)
26. 2. 2011 07:46
Re: :)
Jo, s rucenim neni problem, ale pojistku alespon u Directu a u Allianzu nechtějí. Jinam jsem nepsal.
Ruceni vychazi na cirka dvanact tisic, ale ja mam za posledni roky dost skodnich udalosti (celni skla a jednou strom), mozna by se to dalo stlacit.
Avatar - Flash666
26. 2. 2011 01:33
Re: 2011
pro me nejhezci lambo
Avatar - Flash666
26. 2. 2011 01:32
Re: :)
povinny ti musi udelat a to bude stat malo ja bych ho na tuto mel za 6ku >:D ale havko ti asi neudelaj no >:D
25. 2. 2011 22:41
Re: :)
Zalezi na vyuziti, pokud bych to mel na pozovani pred kasiny a na Vaclavaku, pak bude udrzba OK.
Ale jestli to auto protahnu na Ringu a budu mu davat do tela jaksepatri, ten milion bude jeste malo... ;-\
Uz jen kolik stoji pneu, spojka a brzdy...
Pojisteni je problem, nejspis se bude muset ke specialistum, protoze bezne pojistovny exkluzivni auta nechteji.
25. 2. 2011 20:36
Re: :)
S tou udrzbou to zase tak hrozne nebude rozhodne rekneme do 300 000, preci jenom timto nejezdis kazdy den do prace.

Ale pojisteni musi byt asi poradna rana...