Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Aventador Miura Homage: Na počest legendárního klasika

Michal Fokt
Diskuze (0)
Individualizační divize Lamborghini Ad Personam připravila velmi speciální úpravu supersportovního aventadoru. Ten vzdává holt kultovní miuře

Příznivci modelu Countach asi nebudou souhlasit, ale za nejpůsobivější model značky Lamborghini se nejčastěji považuje model Miura. A letos už je to 50 let, co tento model definitivně zařadil někdejšího výrobce traktorů mezi respektované producenty sportovních aut. Jak vidno, oslavy ještě nekončí, teď se předvedla tovární individualizační divize Ad Personam.

Specialisté na přinášení modrého z nebe těm nejnáročnějším zákazníkům se právě pochlubili projektem Aventador Miura Homage, jenž svým názvem dává jasně najevo, oč tvůrcům šlo. Tedy popravdě řečeno nejjednoznačnější je právě ten název, jinak byste asi potřebovali spoustu fantazie, abyste pochopili, oč tvůrcům vlastně šlo.

Pro Aventador Miura Homage je totiž charakteristické dvoubarevné lakování karoserie, kdy je odlišeny prahy stejně tak, jako tomu bylo u miury. Jenže v tomto případě se liší nejen prahy, ale i spodní část předního nárazníku a dále pokračuje coby linka podél nasávacího otvoru. Barevně sladěna jsou také kola, 20" vpředu a 21" vzadu. Je to určitě zajímavý způsob, jak auto odlišit, ale miuru to moc nepřipomíná.

Asi proto má auto za zadním bočním okénkem karbonovou plaketu s nápisem Miura 50 a oznámením, že jde o jeden exemplář z padesátikusové série a stylizované padesátky na opěradlech sedadel. Interiér lze mít kromě černé Nero Ade též v hnědé Terra Emilia, v obou případech s karbonovými dekory. Co se laku týče, kromě oranžovo-zlaté kombinace lze vybírat i z dalších barev inspirovaných miurou - Verde Scandal a Blu Tahiti, přičemž kola lze mít i v matné stříbrné.

Michal Fokt
Diskuze (0)