Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Polo Storico: Sant´ Agata zase má vlastní centrum pro klasická auta

Michal Fokt
Diskuze (1)
Pokud chcete svému veteránu nebo klasiku značky Lamborghini dopřát to nejlepší, zase jej budete moci svěřit do péče těch nejpovolanějších - expertů přímo z automobilky.

Tak nějak se rozumí samo sebou, že automobilky s bohatou, zejména sportovní, popřípadě luxusní historií, mají vlastní oddělení, zaměřené na péči o historické automobily. To nejen (za příslušné částky) zajistí (nebo by alespoň mělo) vozu ten nejlepší možný servis, popřípadě renovaci s použitím těch správných dílů. Tam také získáte potvrzení, že jde o tak autentický vůz, jak je jen možné, což má zásadní vliv na jeho hodnotu.

Proto je trošku překvapivé, že Lamborghini, jedna z nejikoničtějších značek vůbec, tyto aktivity před lety ukončilo, patrně z důvodu finanční nerentability. V rámci role prestižní prestižního brandu koncernu Volkswagen, potažmo divize Audi, si ale může dovolit určitý luxus, nehledě na snahu posílit image značky, proto bylo rozhodnuto, že se tento program obnoví.

Lamborghini Polo Storico, které se právě nyní otevírá zákazníkům, bude zahrnovat i Archivio Storico Lamborghini, tedy depozitář, kde budou k dispozici všechny dostupné historické dokumenty, ale třeba i vzorníky barev nebo koženého čalounění, vše jak fyzicky, tak v elektronické podobě. Díky tomu bude možné opravovat a renovovat nejen pomocí původních dílů, ale i procesů a metod, odpovídající dané době a modelu. Renovační centrum také zaručí dostupnost všech originálních dílů, přičemž ty, které nebudou na skladě, budou promptně za zakázku vyrobeny podle původních plánů.

Michal Fokt
Diskuze (1)
20. 4. 2015 10:06
Tak jako Ferrari,...
... které má obdobu ve své divizi Ferrari classiche.

Konkrétně Miura na ilustračním snímku patří do zlatého fondu automobilizmu. I když rozhodně jako auto není bez chyb, tak designem, proporcemi a i tech. řešením musela zaujmout každého opravdového fanouška nejen v době jejího vzniku, ale průběžně až dodnes.

Auta tohoto typu, ať už jakékoliv značky, si zaslouží možnost naprosto profesionální péče a servisu. V těchto případech se dají omluvit nebo zdůvodnit i velmi vysoké ceny za poskytované služby a díly.

Jednou jsem to tady už psal, pokládám tento přístup za určité zachovávání kulturního dědictví pro další generace.

Dávám :yes: jak těmto programům automobilek, tak i lidem, kteří nelitují prostředků a snaží se tyto vozy držet při životě v co možná nejautentičtějším stavu.