Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia Ypsilon Collezione 2011: Rozloučení v plné parádě

Diskuze (1)
Na závěr kariéry současné generace Lancie Ypsilon se představí edice Collezione 2011, která propojuje svět aut a módy.

Tento měsíc se v Evropě začne prodávat Lancia Ypsilon Collezione 2011. Automobilka nejprve zveřejnila několik fotografií z natáčení reklamního videa, které probíhá v Los Angeles. Při propagací závěrečné edice Ypsilonu se propojí automobilový svět s módním průmyslem – tak jako tomu bylo v moderní historii automobilky už mnohokrát.

Na výběr budou dvě úrovně výbavy, Platinum a DIVA. Lancia nabídne novou škálu 12 jednobarevných laků karoserie a dalších sedmi verzí populárního bicolore s jiným odstínem střechy. Uvnitř Diva se nachází nový vzor černého látkového čalounění Tecnocity, Platinum dostane čalounění kůží Castile v černé nebo purpurové barvě, vždy s kontrastním prošíváním.

Ypsilon Collezione 2011 dostane tři motory. Základní zážehový 1,2 8v (51 kW), 1,4 8v bi-fuel (57 kW) spalující LPG a turbodiesel 1,3 MultiJet (55 kW).

Kariéra současného Ypsilonu se tímto modelem uzavírá. Nástupce dostane pětidveřovou karoserii a platformu z Fiatu Panda. Světová premiéra by se mohl uskutečnit už za měsíc na ženevském autosalonu.

Diskuze (1)
5. 2. 2011 23:01
Další unifikace
Opět tedy zmizí jedno výrazné auto a nahradí ho překarosovaná pětidveřová Panda. Bravo Fiat :no:
Btw. druhá generace Ypsilon je asi nejlepší, ta je tak škaredá až je hezká >:D