Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover vrátí Discovery do těžkého terénu verzí SVX

Michal Fokt
Diskuze (3)
Pro ty, kteří si myslí, že se Land Rover až příliš zaměřuje na luxus, má být určen speciální model Discovery SVX, jenž předvede plný terénní potenciál tohoto vozu.

Očekává se, že Land Rover představí světu novou generaci modelu Discovery v příštím roce a bylo by velkým překvapením, kdyby nebyla zase o kus luxusnější, prostornější a s lepšími jízdními vlastnostmi na silnicích. Prostě zase o něco blíž Range Roveru. Jenže byly doby, kdy Disco bylo spíše noblesním pracantem pro farmáře a nepochybně se najdou lidé, kteří postupné změny charakteru litují, protože automobilka chystá pro nový model takovou specialitku.

Divize SVO dostala v rámci vývoje nového Discovery 5 za úkol připravit verzi, která má za úkol vrátit tento model zpět na velmi špatné (ne)cesty. Auto by mělo nést označení SVX a přestože zatím nepadly bližší informace o provedených změnách, šéf SVO John Edwards naznačil Autocaru, že by se mimo jiné mohly točit kolem "různých světlých výšek a kombinací kol a pneumatik".

Discovery SVX by mělo být představeno zhruba rok až rok a půl od prezentace výchozí páté generace a SVO by mělo tento model vyrábět jen v omezené, zatím blíže nespecifikované sérii. Vzhledem k tomu, že nepůjde o klasický příklad "exkluzivní limitky", budou finální počty asi závislé spíše na zájmu zákazníků.

Michal Fokt
Diskuze (3)
29. 5. 2015 07:54
Re: Discovery
Výrobci vyvíjejí a produkují to, co chtějí zákazníci. Disco zvládne s prstem v nose velmi těžký terén a současně se dá bez větších kompromisů používat na pohodlný běžný cestování. To je zle?
Avatar - Deutsch
28. 5. 2015 22:22
Discovery
Discovery by se mělo specialní verzí vracet z terénu na silnici a né naopak 8-s
Avatar - 3_diamanty
28. 5. 2015 15:22
tak dufajme ze to vyjde
a bude to terennejsie aspon ako dnes uz pomaly zabudnute kupatko subaru SVX ;-)