Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Laserová světla: U BMW k mání již na podzim

Aleš Jungmann
Diskuze (35)
Pokroková laserová světelná technika se k zákazníkům dostane již na podzim tohoto roku.

Zatímco u konkurence je laserová technika používána na konceptech či závodních speciálech, BMW představí plně sériová světla už na podzim. Stane se tak v modelu BMW i8.

Zatímco základní verze tohoto modelu bude prodávána s full-LED světlomety, za příplatek si budete moci užívat benefitů laserového systému. Ten je při aktivovaném dálkovém režimu schopen osvítit silnici do vzdálenost až 600 metrů, což je oproti dálkovým světům složeným ze světelných diod dvojnásobek. Spotřeba energie je však v případě laseru o celých 30 procent nižší.

Světelný paprsek z laserových diod je veden přes fluorescentní fosforovou látku uvnitř světlometu, čímž je získáno extrémně jasné bílé světlo, prý velmi podobné dennímu. To je tedy nejen desetkrát silnější než v případě konvenčních zdrojů, ale zároveň také příjemné lidskému zraku.

Nejen designérům, ale také konstruktérům se zamlouvá snížená výška reflektoru, a to z devíti na tři centimetry. Přináší to totiž zároveň nejen dynamičtější vzhled, ale také nižší hmotnost celého systému.

BMW v příštích letech očekává rozšíření tohoto systému i do dalších modelů, logickým krokem by bylo rozšíření pokrokové techniky i do vlajkové lodi řady 7 či do řady 6.

Aleš Jungmann
Diskuze (35)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
12. 2. 2014 11:47
Re: TO BUDE ZAS SLEPEJCH V PŘÍKOPECH
prdímena audibrambolaser!!

podporujeme skutečné hrdiny VIVÁÁ LAS TESLAS [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]

>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - white label
12. 2. 2014 11:38
Re: Pokrok???
Ony i ty halogeny jsou v podstatě zbytečně, klasické žárovky taky slušně svítily (léta to stačilo) a i ty původní "petrolejky" měly něco do sebe a přitom neoslňovaly, že jo... :-O ;-)
Avatar - white label
12. 2. 2014 11:32
Re: Pokrok???
Přesně tak.
Avatar - poterienko
12. 2. 2014 10:50
Re: Fotka č.3 je podvrh?
Podle mne je to spíše naopak. Fotka vlevo je ztmavovaná.
12. 2. 2014 10:27
Re: Pokrok nezastavíš
Atrapy. Xenony v pravém slova smyslu dostaneš jen u Hyundai, protože jsou vyrobeny ze specálních materiálů, které jsou speciálně kontrolovány :-)