Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Fiat 500

David Bureš
Diskuze (3)
Jedna z několika tisíc uživatelských recenzí na Moje.auto.cz hodnotí i originální Fiat 500.

Uživatelských recenzí na Moje.auto.cz originálních Fiatů 500 je několik. Vybrali jsme tu nejlépe hodnocenou od uživatele tomike. Ten vlastní exemplář 500F z roku 1971.

Fiat 500F se prodával od roku 1965, kdy na tomto legendárním automobilu došlo k několika změnám. Tou nejvýznamnější bylo přemístění závěsů dveří dopředu.

Automobil pohání motor s výkonem 13 kW, což na dnešní dobu je opravdu malé číslo, v lehoučkém Fiátku vážícím asi půl tuny ale tento výkon podle majitele postačuje. Navíc podvozek není příliš kvalitní, a proto vlastník vozu raději ubírá plyn ve většině zatáček. Přestože motor mohl být nahrazen silnější jednotkou z Fiatu 650, majitel zůstal u originálního provedení.

Velký problém je pak antikorozní ochrana vozu, což je negativní vlastnost většiny automobilů té doby. Majitel si také stěžuje na málo slunečných dní v roce, při kterých by mohl jezdit se staženou plátěnou střechou.

Jaký byl nákup originální pětistovky a jaké radosti a strasti jsou s jeho provozem spojeny si přečtěte v recenzi na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Norge
24. 4. 2011 19:39
Fiat
..krasny kusok historie :yes: Gratulujem .
24. 4. 2011 16:17
Re: ty 600ky
A 126 taky :-! ;-)
Avatar - Kubass
24. 4. 2011 15:00
ty 600ky
jsou taky moc pěkny :-! ;-)