Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LS460 i s radarem vzadu

Ondřej Láník
Diskuze (107)
V pátek Toyota oznámila, že její vlajková loď - Lexus LS 460 - bude na domácím trhu v nabídce i s elektronickým pomocníkem, který varuje před srážkou zezadu.

Nová generace elektronických systémů, které varují řidiče před blížící se srážkou se pomalu rozšiřuje mezi nejdražší limuzíny na světovém trhu. Obvykle se jedná o kombinaci radarového nebo laserového snímače případně počítačového zpracování obrazu s dalšími prvky, které mají řidiči předat informaci nebo připravit automobil a posádku na čelní srážku.

V pátek však Toyota oznámila, že její vlajková loď - Lexus LS 460 - bude na domácím trhu v nabídce i s elektronickým pomocníkem, který varuje před srážkou zezadu.

Výrobce ohlásil příchod systému, který využívá radaru zabudovaného v zadním nárazníku LS 460. Jakmile bude zřejmé, že riziko srážky překročí stanovenou mez, dostává řidič varování samočinným zapnutím varovných ukazatelů a aktivní hlavové opěrky na předních sedadlech se nastaví do polohy omezující riziko poranění krční páteře.

Toyota zavede do výroby také systém umělého stereoskopického vidění, který má umožnit rozeznávat chodce v jízdní dráze za tmy a šera.

Ondřej Láník
Diskuze (107)
28. 8. 2006 20:07
Re: Co dodat?
Jistě, že bude stoupat... nijak ovšem závratně, to mu evropská triumvirátní premie nedovolí... Někdu tu (sice humorně, leč pravdivě) paja píše o evropském konzervatismu... ano... ten bude bránit větším prodejům... a to je dobře... hergot, vždyť tady by kdejakej zbohatlík pak prodal tu dokonalou evropskou historii aut za hybridní rohlík...
28. 8. 2006 20:04
Re: Otevreny dopis vedeni Lexusu
>:D >:D >:D :yes:
28. 8. 2006 20:03
Re: Otevreny dopis vedeni Lexusu
Takhle to funguje i tam... takhle to funguje všude... a pokud se na to nenabaluje primitivní vlastenectví... je to fajn... vyznávat z pozice evropana evropská auta... navíc opravdu není potřeba šilhat jinam... doporučuji zkusit BMW 5... budeš určitě spokojenej ;-)
28. 8. 2006 19:59
Re: Co dodat?
Každej máme jiné paralely... Ještě, že u toho mrkáš...
28. 8. 2006 19:15
Re: Co dodat?
:yes: :yes: :yes: