Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln odhaluje MKZ s novou tváří (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Luxusní divize Ford Motor Company si pro modelový rok 2017 připravila důkladnou modernizace svého sedanu MKZ.

Lincoln MKZ, stojící na stejné platformě jako aktuální Fusion a Mondeo, je od modelového roku 2013 na trhu ve své druhé generaci a pro modelový rok 2017 se dočkal důkladné modernizace designu i techniky.

V případě designu se menší z dvojice v současnosti nabízených sedanů značky Lincoln vydává stejnou cestou jako koncept Continental z letošního autosalonu v New Yorku.

Faceliftovaný MKZ opouští dosavadní provedení předních partií, které sjednocuje současné modely Lincolnu, ve prospěch nové centrálně umístěné masky chladiče. Zcela nové jsou rovněž hlavní světlomety s adaptivními LED a přepracování se dočkal i přední nárazník, blatníky a kapota motoru.

Méně radikální proměnou prošel interiér s upravenou středovou konzolou, na níž jsou nové ovladače ventilace a audio systému.

Modernizace zasáhla i asistenční systémy a přináší adaptivní tempomat, který má být schopen v případě potřeby zastavit automobil bez zásahu řidiče. Přednárazový asistent je doplněn o detekci chodců, zatímco parkovací asistent s ultrazvukovými senzory zvládne paralelní i kolmé parkování a má umět s vozem z parkovacího místa vyjet.

Pod kapotou modernizovaného MKZ je hlavní novinkou dvojicí turbodmychadel přeplňovaný třílitrový šestiválec GTDI, který má v kombinaci s pohonem předních kol disponovat výkonem 261 kW (355 k) a točivým momentem 541 N.m, zatímco pro verze s pohonem všech kol bude naladěn na 298 kW (405 k) a stejný točivý moment.

Nový přeplňovaný šestiválec se stane vrcholem v nabídce pohonných jednotek a nahradí dosavadní atmosférický motor 3,7 V6. Na opačném konci nabídky pak zůstane dvoulitrový čtyřválec GTDI s výkonem 187 kW (248 kW), spolupracujícím s pohonem předních kol.

Pro Lincoln MKZ s novým šestiválcem bude k dispozici Driver’s Package, zahrnující 19-palcová kola, brzdové třmeny v barvě pojmenované Ebony, maska chladiče ve světlé šedé Magnetic, interiér v odstínu Ebony s doplňky z uhlíkových vláken, hliníkové kryty pedálů a upravené nastavení podvozku.

Pro všechna provedení MKZ modelového roku 2017 má být na přání dodáván systém Lincoln Drive Control, umožňující volbu jednoho ze tří jízdních režimů, pojmenovaných Comfort, Normal a Sport.

Pro vozy nabízené v rámci programu nadstandardních služeb Black Label budou k dispozici nové barevné kombinace pojmenované Chalet and Vineyard a Thoroughbred

Prodej Lincolnu MKZ v provedení pro modelový rok 2017 se má rozběhnout v létě roku 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
21. 11. 2015 16:29
Re: Mondeo pro bohaté?
?
Avatar - Barrichello
20. 11. 2015 07:45
Re: Ovládání automatu tlačítky
Nema. Tlacitka sou vlevo vedle obrazovky navigace a na fotce zretelne vidis ze prvni horni tlacitko tedy P sviti nebot je P zarazeno
19. 11. 2015 23:49
Re: Ovládání automatu tlačítky
A nema to spis klasickej americkej volic pod volantem?? ja tam ty tlacitka nevidim >:D ale ta paka pod volantem bych rekl ze je volic.
Avatar - flyboyeda
19. 11. 2015 20:51
Kopírování od A do Z
Světla Audi, Maska chladiče jaguár, zadek z boku Audi A8, mlhovky a spojler, VW, na tomhle není nic z Lincolnu

:no:
Avatar - Barrichello
19. 11. 2015 19:58
Re: Nuda
Cadillac má zatím furt navrch, u Forda se musí ještě snažit no [odkaz]