Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luboš Vlček: Škoda Octavia RS 4x4? Nechte se překvapit!

Ondřej Chamilla
Diskuze (56)
Online chat se šéfem Škoda Auto ČR, Lubošem Vlčkem, je již za námi a přišlo opravdu mnoho dotazů. My vybíráme odpovědi na ty nejzajímavější či nejčastější.

V pondělí 30. března jsme měli tu čest přivítat v redakci šéfa Škoda Auto Česká republika, Luboše Vlčka, který přijel odpovídat na zvídavé dotazy vás, čtenářů, v online chatu. Ten nakonec trval celých pět hodin, přičemž otázek přišlo opravdu veliké množství.

Nejčastěji se vaše dotazy týkaly zejména nových modelů značky a budoucího směřování automobilky. Zjistili jsme, že i přes přání některých čtenářů nemůžeme v následujících letech očekávat šestiválcové motory, a to ani v Superbu či chystaném sedmimístném SUV. Na pořadu dne rovněž nejsou karosářské varianty pick-up, kupé či kabriolet včetně Octavie CC. Zajímavá však byla odpověď pana Vlčka na otázku ohledně modelu Škoda Octavia RS s pohonem všech kol. Údajně se máme nechat překvapit, něco se chystá na druhou polovinu tohoto roku.

Čtenáře dále zajímala otázka alternativních pohonů, takže nyní víme, že se chystá některý z vozů ve variantě plug-in hybrid. Rozšíření počtu Škodovek spalujících CNG Luboš Vlček nepotvrdil, ale rozhodně prý je možné.

Důležitým obdobím pak bude letos pro Škodu druhá polovina dubna – ta byla v odpovědích zmiňována velmi často. V té době totiž přijde nejen kompletní konfigurátor modelu Superb, ale hlavně nabídka motorů splňujících normu Euro 6 pro modely Rapid, Yeti a Octavia, přičemž zejména v případě prvního jmenovaného půjde o kompletní výměnu jednotek. U Octavie můžeme očekávat například motorizaci 1.4 TSI s vypínáním válců ACT a výkonem 110 kW.

Důležitá jsou rovněž data uvedení nových modelů na trh. Škoda Octavia RS 230 přijde v létě, přičemž v tomto období si budete moci rovněž začít objednávat model Superb Combi, který se k zákazníkům dostane v říjnu. V průběhu příštího roku pak očekávejte uvedení nové generace vozu Roomster včetně užitkové varianty, před koncem roku má přijít rovněž sedmimístné SUV zatím označované jako Snowman, ačkoliv o finálním názvu prý ještě nebylo rozhodnuto. Dále jsme se dozvěděli, že Rapid dostane novou generaci navigačního systému v druhé polovině letošního roku.

Několik otázek bylo směřováno i na agresivní mediální kampaň Hyundaie, k tomu však Luboš Vlček řekl jen to, že podobné vystupování pravděpodobně ukazuje obavy. Mnozí čtenáři by rovněž rádi viděli Škodu v USA, tam se ale zatím automobilka nechystá. Pár dotazů směřovalo k dlouhým čekacím lhůtám na novou Fabii III Combi. Díky mimořádným směnám by se však situace měla zlepšit. Celá řada lidí pak v našem online chatu napsala pouze pochvalu značky Škoda, zejména nového designového směru.

Ondřej Chamilla
Diskuze (56)
Avatar - Jaros71
1. 4. 2015 23:32
Re: Odpovědi...nic moc konkrétního !
Pak bys měl mrknou na SEAT X-PERIENCE , V ALCANTAŘE JE POŘÁD LEVNĚJŠÍ NEŽ SCOUT A TEN DESIGN , je SUPER !
A podle mých zkušeností i o něco lépe jezdí než Octavia..ta má delší převisy a je to znát.
Ovšem Mazda CX5 jezdí fantasticky , a motory SKYACTIVE? Skvělé !! :yes:
Asi ji vezme brácha , tomu nevadí menší kufr.
1. 4. 2015 10:48
Re: Odpovědi...nic moc konkrétního !
Otázka na auto typu Touranu byla. Odpověď tuším že se o něm zatím neuvažuje.

Větší SUV než Yeti bude a říká se mu zatím Snowman, jen musíte počkat na konec příštího roku. O tom také otázky byly a zodpovězeny. Možná dříve než jste ji poslal vy. Délku Snowmena Vám pochopitelně zatím neodpoví.

1. 4. 2015 09:18
Re: Odpovědi...nic moc konkrétního !
což se o tobě, napsat nedá
Avatar - Emel
1. 4. 2015 08:53
Re: Odpovědi...nic moc konkrétního !
Tak víš co, co ti k tomu má zástupce automobilky říct? Že by si vybral rozhovor na auto.cz pro odhalení nějaké úplné novinky, to nelze očekávat, prostě si buď vybereš a nebo koupíš jinde... on ti samozřejmě ix35 nedoporučí.

Citigo se nevyrábí u nás, je to jen klon Up!u, který z pohledu vývoje vlastně nic nestál, je to taková Škodovka do počtu. Velkého SUV se dočkáš brzo... a z mého pohledu nejlepší zpráva je, že se bude dělat u nás a bude to svébytné auto.

Ale Škoda přece má SUV. Abych ho koupil pro rodinu, museli by někde vyčarovat tak 10cm na délku v kufru. U CX-5 mi to přišlo ok, s tím bych uměl žít, i když má zase jiné mouchy... jenže já to mám obráceně než ty, já radši nějakou allroad mutaci než SUV, protože priorita je pro mě jízda po silnici. Scout se mi úplně nelíbí... snad v bílé na těch obyč kolech.
[odkaz]
Avatar - Jaros71
1. 4. 2015 00:25
Kde jste sakra dali ten srandovní rozhovor???
To si děláte snad pr..d..el ? :-!

Totalitní cenzura už skončila pánové!

Před 25 lety.