Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb Combi: Tahle ilustrace prý odpovídá skutečnosti

redakce AUTO.CZ
Diskuze (82)
Včera jsme vám přinesli obrázky možných podob Škody Superb Combi. Nejnovější materiál však lze považovat za směrodatný.

Novinku Škoda Superb III s karoserií liftback jsme si v posledních týdnech představili od podlahy až po střechu. O její praktičtější variantě Combi však zatím víme pouze to, že se ukáže na podzim na autosalonu ve Frankfurtu a do prodeje se dostane ještě v letošním roce. Včera jsme vám přinesli grafická zpracování možných podob kombi včetně poloterénní verze Scout, nelze je však považovat za směrodatné.

Ovšem materiál, který se nám dostal do rukou nyní, za směrodatný považovat lze. Exkluzivně jsem jej získali od našeho dobře informovaného a důvěryhodného zdroje a údajně odpovídá automobilu, který automobilka Škoda Auto ukázala na dealerské konferenci ve Španělsku. Snímek však v tuto chvíli nelze označit za oficiální.

Pokud vyobrazený vůz opravdu odpovídá skutečnosti, bez okolků říkáme, že jsme dosud neviděli krásnější novodobou Škodovku. Díky velmi šikmé linii pátých dveří vypadá vůz neuvěřitelně dynamicky, byť se záď alespoň z profilu podobá Seatu Leon ST. Počítáme se zvětšením zavazadlového prostoru v podobných mezích jako u liftbacku (ten má 625 litrů) - nový vůz by mohl disponovat základním objemem okolo 660 litrů (nyní má 633 litrů).

Abychom pouze nepopisovali to, co vidíme na obrázku, přidáme pár vlastních dojmů z českého provozu. Kombi jsme již spatřili na dálnici D11 ve směru z Prahy na Hradec Králové. Vzhledem k nočním hodinám (bylo lehce po 21:30) byla jeho identifikace na první pohled docela obtížná, prozradily jej však koncové svítilny s výraznými diodovými pásy, litá paprsková kola Helix ze stávajícího Superbu a především unikátní diody ve světlometech. Pikantní na celé situaci je, že se kombi po dálnici prohánělo ještě před světovou premiérou Superbu liftback

redakce AUTO.CZ
Diskuze (82)
27. 2. 2015 12:00
Re: COMBI = jedině dobře, větší kufr, VÍC BATEREK :-)
trochu opatrne. Predsa len bol vitezny unor a nie vitazny februar a Klema sa narodil vo vyskove na Morave. Ale inac ok. Skodovku vam srdecne zavidim.
26. 2. 2015 10:52
Re: COMBI = jedině dobře, větší kufr, VÍC BATEREK :-)
jo to je fakt, proto nejedu na dovolenou na fjordy
26. 2. 2015 10:48
Re: COMBI = jedině dobře, větší kufr, VÍC BATEREK :-)
myslel si "Tesla nejEde na baterky, ale na dotacie a povolenky.." ee chlapče
Tesla jede na $ a povolenky jsou příjemný vedlejšák dokat sypou ale není to hlavní tažná síla. Dotace vůbec nebere. Ty fungujou jen v €jrosocialismu a jen dočasně dokat se to nepoloží system. Republikani pak jen presmeruju dotace z elektromobilu na ropovod keystone a na vodíkový bomby pod tvou zadní sedačkou >:D >:D >:D >:D >:D Takže žádná slibná budoucnost soudruhu >:D >:D >:D
Avatar - Ozzman
26. 2. 2015 07:25
Re: "unikátní"
Sedan vypadá skvěle, kombik má baculatý zadek, ale velká kola léčí většinu neduhů :-)
26. 2. 2015 06:30
Re: COMBI = jedině dobře, větší kufr, VÍC BATEREK :-)
Ale ked vyhraju republikani, zrusia sa zbytocne dotacie...

A Tesla nejde na baterky, ale na dotacie a povolenky...

Najlepsie elektricke auto je momentalne Destino.