Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN představil novou podobu městských autobusů Lion’s City

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus prostřednictvím série snímků odhaluje exteriér a částečně i interiér nové generace svých městských autobusů Lion’s City.

První zástupce modelové řady Lion's City byl uveden na trh v roce 2004 a nyní se připravuje premiéra nové generace, jejíž podobu odhaluje její výrobce několika záběry na dvounápravové nízkopodlažní provedení.

Společnost MAN Truck & Bus prozatím neuvádí bližší informace k technice své novinky, ale v materiálech doprovázejících fotografie zmiňuje, že v konstrukci těchto autobusů je využito řady nových řešení, které mají přispět ke zvýšení komfortu i bezpečnosti cestujících a zároveň i hospodárnosti provozu.

Nová generace městských autobusů Lion’s City pak má zaujmout i svým moderním designem a rovněž maximálním možným využitím LED pro vnější i vnitřní osvětlení vozidla. Světelné diody ve srovnání s konvenčním řešením hlavních světlometů, koncových svítilen i osvětlení interiéru vynikají svou vyšší spolehlivostí a rovněž životností, která má být až 10.000 provozních hodin.

Společnosti MAN Truck & Bus v souvislosti s odhalením podoby nové generace svých městských autobusů uvádí, že se vybrané dopravní společnosti v několika nejmenovaných evropských městech mají od září letošního roku podílet na konečné fázi jejich testování před zahájením sériové výroby.

Finální provedení nové generace městských autobusů MAN Lion’s City se pak má představit v březnu roku 2018. Následně má být spuštěna výroba a dodávky prvním dopravcům.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)