Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN získal zakázku na rekordní počet autobusů pro Deutsche Bahn

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus vyhrála v rámci výběrového řízení Deutsche Bahn všechny tři části a během následujících čtyř let může tomuto dopravci dodat až 1000 městských a meziměstských autobusů.

Počet autobusů značky MAN v nápadném červeném lakování společnosti DB Regio se v příštích letech výrazně zvýší. V letech 2019 až 2022 může 31 německých regionálních společností DB Regio AG uvést do provozu až 1000 autobusů Lion´s City a Lion´s Intercity.

Smlouva zahrnuje všechny délkové varianty nízkopodlažních dvounápravových i kloubových městských autobusů od 12 do 18,75 m. K pohonu těchto vozidel pak budou využívány aktuální pohonné jednotky značky MAN v provedení Euro 6 s výkony od 206 do 265 kW.

Prostřednictvím širokých, nízkopodlažních vstupů a velkého prostoru pro vozíčkáře a kočárky, umožní nové městské autobusy rychlý a pohodlný nástup i výstup všem cestujícím. V případě potřeby lze u druhých dveří vyklopit rampu. V interiéru je myšleno i na cestující se zrakovým postižení, jimž řada prvků umožní optimální orientaci v tomto prostoru a tlačítka pro zastavení jsou vybavena Braillovým písmem.

Vedle nízkopodlažních autobusů modelové řady Lion´s City v městském a meziměstském provedení zahrnuje zakázka i středopodlažní meziměstský autobus MAN Lion´s Intercity v délkách 12,2, 13 a 13,2 m. Také zde pracuje v zádi moderní motor, D08 s výkonem 184 kW, respektive 213 kW, který splňuje nejnovější emisní normu.

S novým podpisem smlouvy pokračují dobré a dlouhodobé obchodní vztahy mezi společnostmi Deutsche Bahn a MAN Truck & Bus. Od roku 2015 existuje rámcová smlouva o dodávkách autobusů. Samozřejmostí jsou i servisní smlouvy a dodávky náhradních dílů.

Společnost MAN dodala v posledních třech letech přibližně 700 vozidel DB Regio Bus.

V loňském roce společnost MAN dodala do DB Regio Bus více než 220 městských a meziměstských autobusů.

S přibližně 633 miliony cestujících v roce 2016 je Deutsche Bahn největším poskytovatelem německých autobusových služeb. Divize autobusů je součástí divize osobní dopravy, pod kterou spadá DB Regio.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)