Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Kubang: Historie trojzubce a nové SUV ve třech minutách (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Maserati uvolnilo oficiální video, kde se kromě historických i novějších závodních vozů a současné produkce prohání také nové SUV Kubang.

Ač se koncept Kubang dočkal ve své nejnovější reinkarnaci i interiéru (v případě původní makety v životní velikosti z roku 2003 to neplatilo), o použitém motoru zatím panují spekulace. Když se podrobněji podíváme na záběry z jízdy, je nám jasné, že jde o dílo zručných počítačových animátorů, takže ve Frankfurtu vystavený Kubang byl také nefunkční.

Zopakujme si tedy, co už víme: novinka sdílí platformu s poslední generací Jeepu Grand Cherokee, karoserie vznikla v Modeně, motor bude vyrábět Ferrari. Celek by se měl kompletovat v Detroitu od roku 2013, ale vzhledem k současným revizím plánů koncernu Fiat, kdo ví?

Video dále představuje historické záběry monopostu Maserati 250F s Juanem Manuelem Fangiem. Ukazuje rovněž současný výrobní program, nedávné úspěchy supersportu MC12 týmu Vitaphone Racing a nabízí také krátký pohled do výrobních hal.



Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Avatar - da_b0mb
4. 10. 2011 18:14
Re: Maserati
vidíš a já ho ve Frankfurtu viděl a prostě špatný...ani lidí okolo nebylo příliš, narozdíl od modrého GranTurisma...
30. 9. 2011 22:13
Re: Maserati
Byt nedam dopustit na nemeckou premii, musim se sklonit pred umenim Fiatu co dokazal s Maserati! Podarilo se jim v myslich lidi udelat z Maserati absolutni ikonu! Maserati spolu s Ferrari to je vstup do absolutniho automobiloveho a hlavne spolecenskeho nebe!!! :yes: Verim, ze jednou to dokaze i WV! Bravo Maserati, bravo FIAT, bravo VW!
30. 9. 2011 21:23
Re: Maserati
Ano, nesouhlasím s prvním příspěvkem.
Líbí nelíbí je věc vkusu.
JE TO MASERATI!!!!
Když to vidí člověk ve Frankfurtu v reálu, vypadá to monstózně...
Cayenne je taková popelka tváří tvář. (stačilo jen vyběhnout z pavilonu).

Tohle je jiná liga...
Tohle není Tuareg a jeho klon. Tohle není auto kurev a pasáků..., tohle je obrovský aristokrat... a mně nezbývá než jen doufat...že tohle auto koupí na silnici jen skutečný gentleman...

Cena, značka a prodejce tomu zatím odpovídá...

Těším se...
30. 9. 2011 20:11
Maserati
Na fotkách z Frankurtu se mi moc nepozdávalo, ale na videu vypadá velmi dobře. :yes: ... i když horší rendering jsem už dlouho neviděl 8-s

Co naplat, GranTurismo je jen jedno a aby podobné famózní stroje přežily, musí přijít do rozpočtu peníze z prodeje tanků.
Avatar - eliot
30. 9. 2011 16:05
...
podle mě nevypadá zas tak špatně...