Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 3 2014: týden před premiérou bez kamufláže!

Michal Fokt
Diskuze (311)
Na ruském facebooku se objevila fotografie odmaskoveného pětidveřového hatchbacku Mazda 3 nové generace, který se bude prodávat jako vůz modelového roku 2014.

Nová Mazda 3 pro rok 2014 je poměrně špatně utajovaným tajemstvím. Nebyla nouze o celou řadu špionážních snímků s kamufláží, v tom případě ale vždy vzniknou oprávněné pochybnosti, do jaké míry jsou opravdu špionážní, nicméně už v říjnu loňského roku jsme vám přinesli velmi zajímavé fotografie auta, které mělo být novou trojkou.

Dynamická příď v aktuálním hirošimském stylu, profil s dlouhou kapotou a vzad posazenou kabinou, což je řešení v poměrně ostrém kontrastu s "cab-forward" koncepcí, kterou už roky razí konkurence od Hondy a Toyoty a vlastně i s tím, co chystá Nissan. A k tomu záď tak trošku ve stylu Alfy Romeo. Mohlo jít o dobrou práci v grafickém editoru, ale jako pravděpodobnější se opravdu jevilo to, že se jedná o prototyp nové Mazdy 3.

Vzhledem k tomu, že auto vypadalo k světu, je mi ctí vám nyní potvrdit, že obrázky byly reálné a že se skutečně jednalo o téměř finální podobu trojky. Nyní totiž máme k dispozici novou fotku, která ukazuje produkční verzi Mazdy 3. Je sice jediná a ukazuje automobil pouze ze zadoboku, nicméně i tak potvrzuje všechny základní rysy původního prototypu, ať už se jedná o tvar nárazníku, zadního okna, koncových svítilen, ale i tvaru bočního prosklení, boků a designu litých kol.

Dá se říci, že celá řada designérských řešení nakonec zjemnila a vůz nepůsobí tak dravě, jako na původních snímcích, i tak ale bude určitě patřit k nejsportovněji vyhlížejícím kompaktům nadcházející pětiletky. Snímek se údajně poprvé objevil na jednom účtu ruského facebooku a očekáváme, že světové premiéra trojky proběhne v září ve Frankfurtu. V kombinaci s agilními benziňáky Skyactiv by mohlo jít o velmi dobrou nabídku...

Michal Fokt
Diskuze (311)
21. 6. 2013 18:44
Re: Diskusná úroveň - zhrnutie
a ty si sa kde vyjadril k samotnemu autu, o ktorom tato diskusia je? zhrnat mozes ist domov muku zo stola a nie tu mudrovat... intelektual >:-[]
21. 6. 2013 18:01
JE UZ ZNAME AJ NIECO INE AKO DIZAJN?
najviac by to davalo zmysel v benzine, bude ale 2.0 alebo 1,3 s turbom ci 1,6 bez turba?
Dufam, ze to oznamia pri tej prezentacii a nebude treba cakat az do uvedenia na trh...
21. 6. 2013 17:43
Re: NA (DOBROU) NOC
vobec si to nepochopil ty hrdina :-!
21. 6. 2013 17:24
Re: FUJ
Podle mého názoru, to co píšeš není pravda.
21. 6. 2013 16:28
Re: Giulietta posunutá ďalej
Neřekl bych, že se Golf prodává navzdory designu. Mnoho lidí chce právě designově nudné auto, něchtějí na sebe moc upozornit a Golf je právě takový. Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že kdyby se Golf moc změnil, mohlo by mu to uškodit, ale to je právě proto, že Golf je koncipován jako nudný pro lidi, kteří se nechtějí tím exteriérem bavit (buď je design nezajímá nebo chtějí jeho jednoduchost - Golf se mi osobně moc nelíbí, ale oceňuji na něm tu designovou čistotu, to, že nikoho neurazí). Se Stilem bych to viděl trochu jinak, tam 3D verze hrála docela emotivně, zatímco 5D verze měla tentýž emotivní předek, ale zadek tam vůbec nepasoval (stačilo trochu více sklonit zadní sklo a přinést nějaká zajímavější světla a mohlo to být úplně jiné auto).