Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda BT-50 Freestyle Cab: Premiéra v Melbourne

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Střední kabina s druhým párem dveří otevíraným proti směru jízdy dostala přívlastek Freestyle Cab.

V Austrálii se odehraje premiéra nové generace Mazdy BT-50 se střední kabinou s druhým párem dveří otevíraným proti směru jízdy a označením Freestyle Cab.

Na loňském podzimním autosalonu v Sydney se ve světové premiéře představila nová generace Mazdy BT-50 v provedení Double Cab s čtyřdveřovou pětimístnou kabinou.

Na Australian International Motor Show v Melbourne se 1. července 2011 veřejnosti poprvé představí BT-50 Freestyle Cab. Toto provedení má druhý pár otevíraný proti směru jízdy a kabina kromě předních sedadel nabízí i dvě nouzová místa.

Mazda u nové BT-50 Freestyle Cab upozorňuje na podobnost se způsobem otevírání dveří u sportovního kupé RX-8, ale Freestyle Cab je nabízen i u končící generace pick-upu.

Po otevření předních i zadních dveří vznikne u nové Mazdy BT-50 Freestyle Cab díky absenci B-sloupku vstupní otvor dlouhý 1408 mm. Zadní sedadla mají sedák prodloužený o 50 mm a opěradlo je vyšší o 128 mm. Sedáky zadních sedadel je možné vyjmout a vytvořit plochu pro náklad v interiéru.

Vedle prostornější interiéru nabídne nová Mazda BT-50 Freestyle Cab ve srovnání se svým předchůdcem i větší ložnou plochu. Objem prostoru pro náklad je od podlahy po horní hranu bočnic korby 1453 litrů. To je nárůst o 266 litrů.

      

Austrálie má být největším trhem pro pick-up BT-50 a právě proto se zde odehrává premiéra verze Freestyle Cab, která navazuje na loňské představení zcela nové generace. Prodej nové generace Mazdy BT-50 se má rozběhnout koncem letošního roku.

Na australském trhu bude tento pick-up nabízen se dvěma vznětovými motory. Základ představuje 2,2 MZ-CD s výkonem 110 kW a točivým momentem 375 Nm. Vrcholnou motorizací bude 3,2 MZ-CD. Ten disponuje výkonem 147 kW a točivým momentem 470 Nm.

K dispozici bude šestistupňová manuální i automatická převodovka.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
8. 6. 2011 13:19
Evropa
A bude se tato generace prodávat také v Evropě?