Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX Sportif poodhaluje novou Mazdu3 !

Michal Fokt
Diskuze (8)
V Ženevě bude k vidění studie MX Sportif, předobraz nového modelu Mazda3!

V Ženevě bude k vidění studie MX Sportif, předobraz nového modelu Mazda3.

Mazda chystá na Ženevu koncept pětidveřového hatchbacku MX Sportif, který je velmi reálnou podobou chystané Mazdy3, nového modelu japonské automobilky v nižší střední třídě.

Prakticky postačí odmyslet si gigantická litá kola a podle všeho máte před očima finální vzhled nové "trojky". Přestože jde v souladu se současným trendem též o automobil s vyšší stavbou karoserie, stylistům Mazdy se i díky krátkým převisům podařilo vytvořit sportovně vyhlížející vůz s rysy veleúspěšné Mazdy6, z níž si vypůjčila masku chladiče a přední světlomety. Z profilu asi nejvíce zaujme negativně skloněný zadní sloupek, ten je ovšem pojatý zdařileji než je tomu u Toyoty Corolla 3D. Vzhled zádi zatím není znám, podle kuloárních informací by se však měl velmi podobat Alfě 147, a to včetně tvaru zadního okna.

O interiéru vozu toho zatím mnoho nevíme, nezbývá tedy než věřit oficiálním zprávám mazdy, že jde o sportovně-komfortní pojetí s jednoduchými a čistými liniemi. Poněkud překvapivě působí informace o "provedení přístrojové desky ve vysoce lesklé černé barvě, která je nejenom elegantní, ale zajišťuje i dobrou viditelnost a snadné ovládání v průběhu jízdy". Podle našeho názoru vysoce leské černé plasty nepoužívají už ani Korejci, jde tedy zřejmě spíše o nepřesnou interpretaci tiskové zprávvy, pokud ovšem mazda nevymyslela něco radikálně nového...

Studie bude vybavena dovoulitrovým zážehovým motorem s dosud neznámými parametry, víme o něm pouze to, že je vybaven proměnnou délkou sacího traktu a bude schopen splnit normy Euro 4.

Michal Fokt
Diskuze (8)