Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda představí v Ženevě záplavu novinek: CX-3, novou 2 i vylepšenou 6

David Bureš
Diskuze (89)
Letošní rok je u Mazdy ve znamení obměny jejích vozů. Modernizovaná auta a nové generace doplní i zcela nový model.

Stánek Mazdy na letošním ženevském autosalonu bude doslova nabit novinkami. Automobilka na něm bude prezentovat SUV CX-3, novou generaci hatchbacku 2 a modernizované verze modelů CX-5 a 6. Vzhled vozů sice už známe, v Ženevě si je však evropští zákazníci budou moci poprvé vyzkoušet.

Hlavní pozornost bude upřena na nové malé SUV CX-3, které v Ženevě oslaví evropskou výstavní premiéru. Automobil míří do velice oblíbeného segmentu, na evropských trzích se začne prodávat během léta.

CX-3 bude chtít zákazníky zaujmout nejen sportovně laděným designem, ale také třeba nabídkou pohonu všech kol. Z motorů bude nabídnut benzinový 2.0 Skyactiv-G a turbodiesel 1.5 Skyactiv-D.

Důležitou novinkou je také nová generace hatchbacku 2, která míří do v Evropě oblíbené třídy malých vozů. Automobil jsme si již mohli vyzkoušet v předsériové podobě, známe i jeho český ceník. Klienty bude chtít nová dvojka lákat dynamickým vzhledem, perfektními jízdními vlastnostmi nebo nízkou spotřebou paliva.

Modely CX-5 a 6 jsou na trhu teprve od roku 2012, Mazda se však již rozhodla je modernizovat. V případě SUV CX-5 jsou novinky hlavně stylistické, 6 se pak v rámci faceliftu dočkala pohonu všech kol. Ten je však bohužel nabízen jen u kombi s dvěma výkonovými verzemi turbodieselu 2.2 Skyactiv-D se 110 kW a 129 kW.

V Palexpu bude vystavena také nová MX-5. To už jsme sice viděli na podzim v Paříži, sportovní roadster si ale nadále uchovává mnohá tajemství – třeba detaily o technických datech. Zatím víme vlastně jen to, že základní 1.5 Skyactiv-G nabídne v japonské specifikaci jen 96 kW. Na evropských trzích se MX-5 čtvrté generace začne prodávat na podzim.

David Bureš
Diskuze (89)
Avatar - euro89
6. 2. 2015 19:14
Re: Konkurenti
Chybí nefrancouzská konkurence? Kromě toho, že jsem nejspíš doteď žil v klamu, že Opel je německá značka, tak je tu ještě minimálně Countryman a nový 500X, teoreticky i GLA nebo C4 Cactus. Já osobně se těším, až budu mít možnost porovnat CX-3 s 500X.
6. 2. 2015 14:59
Re: hmm
Perumr je ukázkou toho jak ovce (nazávajíc se my evropané) chce funkci, která tam "musí být", většinou absolutně směšnou. Milý Petře, neměl by si spíše chtít skelet z pořádné oceli, promakané zavěšení, kvalitní odpružení, ergonomický interiér, dávkovatelné kvalitní brzdy a dobře odladěné chování vozu? Budeš to řídit nebo si hrát na dvorku s okýnky?
6. 2. 2015 13:32
Re: Neviem čo si v tej Mazde myslia
Ach jaj, s Tebou v tomto debatovať. Zaprvé hovorím čo by "mala" vyrábať, nie čo vyrábajú. A za druhé, absolútne netuším ktoré MPV majú kulaté zrcadla. Ak myslíš tie s okrúhlymi svetlami ponúkané v Japonsku tak ťa sklamem, nieje to ani Mazda ale rebrandované Suzuki, a ani MPV ale kei car. Ale predsa len máš v niečom pravdu. Skús si vygoogliť Mazda Biante, čo je model len pre japonský trh. Ten presne spĺňa to o čom tu hovoríš. Je to MPV, a je škaredé jak Picasso. ;-)
6. 2. 2015 12:21
Re: Konkurenti
Stavim sa, ze Taigun bude s litrovym trojvalcom, len aby tam nedali 1.0 MPI >:D
To bude sranda, ked budu v ponuke dve auta v rovnakej kategorii, jedno s litrovym a druhe s dvojlitrovym motorom, vw by mal kupit fiat - o chvilu bude potrebovat dvojvalce :-!
6. 2. 2015 10:11
Re: Konkurenti
Ano a ano. VW přijde Taigunem nebo jak se má jmenovat. CX-3 je zatím s přehledem nejhezčí auto v této třídě.