Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda Takeri získala ocenění za design v Automotive Brand Contest 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Japonská automobilka Mazda získala prestižní ocenění za design svého konceptu vozu střední třídy pojmenovaného Takeri.

Druhý ročník mezinárodní soutěže Automotive Brand Contest 2012 byl i v letošním roce organizován německou Radou pro design (Rat fur Formgebung), založenou již v roce 1953. Prestižní ocenění v této soutěži letos získala i Mazda Takeri a to v kategorii konceptů.

Linie konceptu Takeri jsou navrženy podle aktuálního designového jazyka Mazdy; KODO – Soul of Motion a vychází z nich i nová generaci Mazdy 6. Cílem je vyrobit nejen dynamický, pohodlný a úsporný vůz, ale také vizuálně přitažlivý vůz, který by byl opravdovou ozdobou střední třídy.

Mazda Takeri je dlouhá 4.850 mm, široká 1.870 mm a vysoká 1.430 mm, rozvor je 2.830 mm.

K pohonu konceptu slouží 2,2litrová vznětová jednotka Skyactiv-D, spolupracující s šestistupňovým automatem Skyactiv-Drive. Podle Mazdy ujede Takeri díky úspornému motoru na jednu nádrž zhruba 1.500 km.

Anketa Automotive Brand Contest, která se konala poprvé v roce 2011, se stala mezinárodně uznávanou soutěží. Je otevřena společnostem působícím v automobilovém průmyslu a jejich partnerům, dodavatelům v oblastech designu a komunikace značky. Ocenění za design jsou rozdělena do 16 kategorií.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
5. 8. 2012 21:45
Re: Předek
Mnohe automobilky sa dodnes nedotiahly dizajnom na Xedos...a takisto to bude aj pre Takeri o par rokov...s tou aerodynamikou zas moc nevyskakuj,kukni sa jake kraksne ma konkurencia a ide to.
5. 8. 2012 21:12
Re: Mazda
No, jestli to bude vypadat takhle, a asi bude, tak nova Mazda 6 kraci ve spelejich svych predchudcu. Atraktivne vypadajici auto, zajimava technika, dobre jizdni vlastnosti, spolehlivost - a to vse zabite lacine vypadajicim interierem. ;-\
5. 8. 2012 13:14
Předek
úplně rovný, tupý a vysoký snad metr. To má být hezké? Profil pontonu karoserie nemá díky vysoko umístěné kapotě ani náznak klínovitosti. Všude hrany které jsou zcela samoúčelné ve stylu "hele, tady by to něco chtělo, je tu moc rovnýho plechu - ok, uděláme tam hranu". Tento styl mazdy není zase taková bomba, není o celku, ale spíš o rádoby cool doplňcích jako jsou různé nesmyslné ozdoby, lišty. Ještě by mohli někam umístit falešné výdechy... Bude s těmito nesmysly součinitel aerodynamického odporu alespoň 0,29 jako u staré 626 HB?
Dřív tyhle berličky mazda nepotřebovala a dělala po stránce designu naprosto dokonalá auta jako např. 626 HB s integrovaným zadním křídlem nebo dodnes skvěle vypadající Xedos 6:

[odkaz]
Avatar - Aladeen
5. 8. 2012 11:44
Re: Ktoré
Odhadol som asi tvoj vkus , toto sa ti bude páčiť [odkaz] Hodné na Red Dot AWARD >:D
4. 8. 2012 14:38
Re: Mazda
www.youtube.com/watch?v=XJdtSXpVrvs

interiér bude nejspíše stejný(podobný) jako má CX-5. Viz video, kde je nová mazda6 wagon!