Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda ve Frankfurtu: koncept Kusabi a nová trojka

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Mazda přichystala pro evropské publikum jednu velkou sériovou novinku a nový koncept. O Mazdě3 jsme již psali dříve. Nyní automobilka oznámila, že do Frankfurtu přiveze ještě další nový automobil-koncept Kusabi.

Mazda Motor Corporation přichystala pro evropské publikum jednu velkou sériovou novinku a nový koncept. První informace o Mazdě3 jsme přinesli již v červnu. Mazda3 je již čtvrtým modelem probíhající generační výměny Mazd(po uvedení vozů Mazda6, Mazda2 a RX-8). Nyní automobilka oznámila, že do Frankfurtu přiveze ještě další nový automobil-koncept Kusabi.

Kusabi se přeloží z Japonštiny jako “klín”, ale může také znamenat “vytvářet cestu pro něco nového”. Mazda Kusabi tedy naznačuje novou cestu Mazdy v tomto segmentu. Vypadá to, že Škoda Fabia RS i další výkonné diesely koncernů VW, Fiat nebo PSA, nezůstanou dlouho bez japonské odezvy. Kusabi je malý, moderní sportovní vůz se stylem a agresivním exteriérem, s pohonnou jednotkou 1.6 common-rail, která je ohleduplná k životnímu prostředí, a s jízdními charakteristikami, které činí každodenní ježdění po městě zábavným.

Mazda Kusabi to jsou svěží linie vnějšího designu probíhající od kapoty přes boky vozu až po záď, velká kola a výrazné nárazníky a klínovitý profil protažený od A-sloupku dozadu. Výsledkem je stylový a agresivně vyhlížející koncept sportovního vozu, který je vybaven revolučním mechanismem otevírání, který umožňuje jednoduchý přístup do zavazadlového prostoru a zlepšuje celkovou funkčnost při každodenním používání.

Ondřej Láník
Diskuze (0)