Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1: Úvodní edice inspirovaná motosportem

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Úvodní limitovaná edice Mercedesu-AMG C 63 Coupé se inspiruje závodním vozem pro DTM. Model Edition 1 přijíždí s výrazným zevnějškem a bohatou výbavou.

Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1, pokračuje spolu se silnější variantou C 63 S Coupé v tradici Mercedes-Benzu nabízet úvodní limitované edice s výrazným vzhledem. Tentokrát se automobil nechal inspirovat závodním modelem Mercedes-AMG C 63 DTM, který bude příští rok jezdit šampionát německých cestovních vozů.

Vůz má karoserii v šedé barvě Magno Selenite, která je kombinovaná se žlutými pruhy přes celý vůz a na bocích. Žluté detaily dále najdete i na černých devatenácti až dvacetipalcových kolech či na krytu vnějších zpětných zrcátek. V této barvě jsou dále i brzdové třmeny vozu. Jak můžete vidět na jedné z fotografií, model pro DTM má zbarvení velmi podobné.

Varianta C 63 S Coupé má navíc i keramické brzdy. Vozu pak nechybí AMG Night Package, který obsahuje masku chladiče se stříbrným chromem, mnoho detailů v lesklé černé barvě včetně odtahové hrany na víku zavazadelníku a další drobné prvky. Samozřejmě nechybí ani AMG Aerodynamics Package, který přináší spoilery, výraznější boční prahy, specifický difuzor na zádi a přiostřuje tak vzhled automobilu.

Uvnitř čekejte speciální AMG Performance sedadla v kůži Nappa se žlutým prošíváním, volant Performance se zkosenou spodní část a Dinamica mikrovláknem, karbonový středový tunel a další.

Pod kapotou se pak nic nezměnilo, stále je zde čtyřlitrový přeplňovaný osmiválec s výkonem 350 nebo 375 kW (476 až 510 koní). Podvozek AMG Ride Control má nastavitelné tlumiče, vzadu nechybí samosvorný diferenciál a pro variantu S ani dynamické uložení motoru.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Avatar - CHerokee
6. 9. 2015 23:13
Re: Fuj
To jo no, preferujem, většinou, pořádný velký atmosférický motor a poctivé železo :-! :-) , což je v dnešní eco-Evropě vzácnost.
6. 9. 2015 19:31
Re: Fuj
Vy kluci od HD si holt potrpíte na málo akce a spousty kraválu:)
6. 9. 2015 13:01
Re: Fuj
to je logicke myslim.
Avatar - CHerokee
6. 9. 2015 10:17
Re: Fuj
Vypadá to krotce. A s tím 4,0 biturbem jsem jel a proti SLS působí krotce a taky zní ;-)
5. 9. 2015 23:53
Re: Fuj
Zarážející je, že jsi to viděl zatím jenom na obrázku a už víš, že je to moc krotké :yes: