Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG připravuje C63 Coupé pro DTM

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-AMG nabízí první oficiální ochutnávku nového speciálu pro sérii DTM. Na skicách jsou odhaleny linie stroje pro sezónu 2016.

Série DTM se v letošním roce již přehoupla do své druhé poloviny a má za sebou šest z devíti naplánovaných závodů. Mercedes-AMG v ní poměrně úspěšně zastupují speciály C63 DTM, které se ovšem pomalu připravují na svoji derniéru.

Mercedes-AMG totiž právě v souvislosti s moskevským zastavením série DTM zahájil odhalovaní své nové zbraně pro sezónu 2016. Ta bude do jisté míry evolucí letošního vozu, ale linie její karoserie budou vycházet z nového C63 Coupé.

Novinka si od produkčního vozu vypůjčí samozřejmě jen základní rysy, které budou rozvinuty nezbytnými aerodynamickými úpravami předních i zadních partií spolu s důkladným rozšířením blatníků a řadou vstupů i výdechů, přivádějících nebo naopak odvádějících chladící vzduch.

K technice ukryté pod novou karoserií se Mercedes-AMG sice nevyjádřil, ale ta bude samozřejmě odpovídat regulím série DTM, což v případě pohonné jednotky znamená, že to musí být osmiválec s objemem do čtyř litrů.

Sériový Mercedes-AMG C63 Coupé se představil ve druhé polovině letošního srpna s agresivnějšími liniemi exteriéru a rovnou ve dvou výkonových provedeních.

Zákazníci třícípé hvězdy si tak mohou pořídit kupé s přeplňovaným osmiválcem, podávajícím výkon 349 kW (475 k) a točivý moment 650 N.m nebo až 375 kW (510 k) a 700 N.m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)