Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz dá přednost CLA Shooting Brake před roadsterem SLA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rozšíření rodinky kompaktních Mercedes-Benzů o dvoumístný roadster se s největší pravděpodobností nedočkáme. Nabídku doplní jen stylové kombi CLA Shooting Brake.

Mercedes-Benz na své nové platformě MFA s příčně uloženým motorem a pohonem předních kol v současnosti nabízí velkoprostorovou třídu B, hatchback třídy A, čtyřdveřové kupé třídy CLA a nejnovějším přírůstkem je kompaktní crossover GLA.

Podobně jako u větších Mercedes-Benzů s klasickou koncepcí jsme se podle neoficiálních informací měli dočkat ještě dvoumístného roadsteru SLA a stylového kombi CLA Shooting Brake.

V případě roadsteru SLA navnadil Mercedes-Benz veřejnost poprvé již v roce 2000, kdy představil studii Vision SLA s technikou tehdejší třídy A. Tento koncept se tehdy setkal s pozitivními ohlasy, ale do sériové produkce se nedostal.

Podle nejnovějších informací amerického magazínu Car and Driver se počet modelů na platformě MFA zastaví na pěti. Do sériové produkce tedy zamíří jen jeden z výše zmíněných modelů a roadster to být nemá.

Tím šťastnějším se má stát kombi CLA Shooting Brake, jehož vývoj je pro Mercedes-Benz finančně přijatelnější než v případě dvoumístného roadsteru. Zároveň vedení automobilky počítá v případě kombi, i když má být zaměřeno především na styl, s výrazně vyššími prodejními čísly než u méně praktického dvoumístného vozu se skládací střechou.

Termín představení a uvedení CLA Shooting Brake na trh zatím není jistý, ale s největší pravděpodobností Mercedes-Benz počká na příští rok, až se rozběhne prodej crossoveru GLA. Již nyní lze počítat s tím, že přední partie i interiér bude kombi sdílet se čtyřdveřovým kupé CLA, zatímco záď bude inspirována větším CLS Shooting Brake.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)