Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz MiniBus GmbH modernizuje výrobu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Minibus GmbH investoval téměř 900.000 eur do modernizace a rozšíření závodu v Dortmundu.

Mercedes-Benz Minibus GmbH patří mezi přední výrobce minibusů v západní Evropě a nejnovější investice byly zaměřeny na prostory, v nichž probíhá produkce skeletů karoserií.

Zvláštní důraz byl kladen na modernizaci výrobních zařízení pro řezání, broušení a svařování karoserií minibusů a rovněž i na optimalizaci výrobních procesů. Po provedených úpravách a zavedení nových opatření má dojít ke zkrácení doby potřebné k výrobě jednoho skeletu karoserie o 15 procent.

Výsledkem modernizace je tak mimo jiné pětice nových pracovišť, v nichž jsou na podvozky vozidel Mercedes-Benz montovány skelety minibusových karoserií. Tato pracoviště představují oddělené kabiny, v jejichž vybavení nechybí systém výměny vzduchu, který odvádí zplodiny a nečistoty vzniklé při řezání, broušení a svařování karoserií.

Vedle výroby karoserií se modernizace dotkla i prostorů vyčleněných pro demontáž dílů, jakými jsou mřížky chladičů, světlomety, vnější zpětná zrcátka a další drobnosti z kabin sprinterů před osazením minibusovou nástavbou. Tyto komponenty jsou po odmontování uloženy a následně se vracejí na své místo.

Mercedes-Benz MiniBus GmbH připomíná, že v současnosti má ve své nabídce čtyři základní řady jimiž jsou Sprinter Transfer, Sprinter Travel, Sprinter City a Sprinter Mobility. V současnosti má tato divize zastoupení ve více než 40 zemích po celém světě.

Vývoj a výroba minibusů značky Mercedes-Benz probíhá v Dortmundu od roku 2001 a téměř 300 zaměstnanců zde vyrábí kolem 1300 vozidel ročně na ploše 12.000 metrů čtverečních.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)