Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz nepůjde cestou tříválců jako BMW

David Bureš
Diskuze (72)
Německá automobilka tvrdí, že její chystané čtyřválce jsou stejně dobré jako tříválce BMW.

Mercedes-Benz předpokládá, že nově vyvíjená rodina benzinových čtyřválců bude mít stejnou spotřebu paliva jako tříválcové motory konkurenčního BMW. Mercedes vyvíjí tyto agregáty ve spolupráci s Renaultem.

Kvůli tomu stuttgartská automobilka ani nepůjde cestou tříválců jako BMW. Mnichovský výrobce plánuje tříválcovou jednotku o objemu 1,5 litru.

Díky novým motorům má Mercedes splnit přísné evropské emisní normy chystané pro rok 2020. Evropská unie chce do tohoto roku snížit emise CO2 u nových osobních aut na 95 g/km.

Benzinový čtyřválec o 1,2 litru se má objevit pod kapotou kompaktních Mercedesů, jejichž základem je platforma MFA. Od roku 2014 jej tak použijí třída A, třída B i chystaný sedan CLA a SUV GLA. Motor samozřejmě ve svých vozech nabídne i Renault.

Svůj chystaný zážehový přeplňovaný tříválec BMW prezentovalo letos, v konceptu Active Tourer Concept. Ten byl plug-in hybridem, spalovací motor poháněl přední kola a elektromotor zadní.

Mercedes-Benz se dá také cestou plug-in hybridů. Jurgen Doring, šéf strategie pohonných jednotek, britskému magazínu Autocar řekl, že podle jeho předpokladů bude v budoucnu jeden ze čtyř Mercedesů plug-in hybridem.

Některé Mercedesy mají vypouštět jen 60 gramů CO2 na ujetý kilometr, zároveň se ale počítá s modely, které budou poháněny velkými a silnými motory.

Nové vozy s trojcípou hvězdou ve znaku budou mít nejen úspornější motory, ale také použijí lehčí karoserie. Každá nová generace karoserie má být podle plánů značky o 14 % lehčí než ta předchozí.

David Bureš
Diskuze (72)
Avatar - Barrichello
22. 10. 2012 21:55
Re: mercedes bol vzdy lepsi ako bmw
Jo vývoj motoru a výrobní náklady na jeden vyrobený motor. Jeden o jablíčku, druhý o hruštiče.

Nemuseli vyjíjet nic nového, stačilo upravit stávající 4válce.To je jejich problém

Všechno se dá, Tatra dokázala plnit EUROII s motorem chlazeným vzduchem, zatímco všichni ostatní měli motory chlazený vodou a tukali si na čelo že to nejde.

Šlo >:D

Udělat 5ti metrový auto o hmotnosti 1500 kg taky jde.
Všechno jde když se chce.
Avatar - CHerokee
22. 10. 2012 21:43
Mercedes-Benz nepůjde cestou tříválců jako BMW
..je sympatická zpráva snad pro všechny fandy automobilismu. Stejně jako nepůjde u C AMG do V6, ale zůstane u pořádné V8! MB :yes:
Avatar - Parda71 (BMWfans)
22. 10. 2012 21:21
Re: mercedes bol vzdy lepsi ako bmw
Nezakecávej tvůj kiks v narážce, že snad BMW aplikací tříválce něco ušetří. Naopak, když motor začli dělat na čistém listu papíru, tak investice asi byly nemalé... Ale než uznáš chybu to tady budeš pořád plkat jak zastáváš pravé motory a tradice 8-s
Avatar - Barrichello
22. 10. 2012 21:13
Re: Smlouva s Otíkem
Krach a rozpad EU je pouze otázkou času v USA zřejmě Obama nevyhraje. Takže to chce klid.
22. 10. 2012 19:54
Re: rozum
Vzhledem k tomu, kolik se prodá 114i, 116i a 118i, tak hodně, pokud je časem nahradí 1,5 R3T.