Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz R ve druhé generaci blíže k SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Mercedes-Benz zvažuje druhou generaci třídy R. Ta má vsadit na styl SUV a opět být globálním modelem.

Mercedes-Benz třídy R měl premiéru v roce 2005, ale na rozdíl od většiny ostatních modelů své značky nedosáhl na evropské a severoamerické půdě očekávaných prodejních výsledků a v průběhu roku 2013 byl postupně stažen z většiny hlavních trhu.

Výroba ovšem ukončena nebyla a většina produkce míří na čínský trh, kde se třídě R v posledních letech poměrně dobře daří a ročně je zde prodáno okolo 12.000 až 14.000 vozů.

Již koncem roku 2013 se objevily spekulace o nástupci třídy R, jímž se měl stát crossover pojmenovaný Sport Cruiser. Nyní se podle magazínu CarAdvice zástupci automobilky v souvislosti s premiérami modelů GLE a GLC zmínili o možném příchodu druhé generace třídy R.

Viceprezident produktové skupiny SUV a sportovních aut Wolf-Dieter Kurz údajně uvedl, že jsou analyzovány možnosti pro vývoj a produkci nových modelů zaměřených na praktičnost a jedním z kandidátů je i druhá generace třídy R.

Ta se může stát především na provoz po zpevněných komunikacích zaměřeným crossoverem s atraktivním vzhledem blízkým současným SUV značky a prostorným sedmimístným interiérem.

Pokud skutečně dostane druhá generace třídy R zelenou, pak se nemá jednat o lokální model určený pouze pro čínský trh, ale opět o plnohodnotného zástupce své značky, mířícího na všechny důležité trhy včetně evropského a severoamerického.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
19. 6. 2015 14:12
Re: Kdysi to byla respektuhodná automobilka
na tom je taky kus pravdy, ale naštěstí jen v menších modelech, kde se prolínají motorově...
19. 6. 2015 14:11
Re: Rko nebylo spatne auto, ale ...
souhlas, je to skvělé auto, facelift mu pomohl, ale chtělo to i backlift :-) Motory v pohodě, pro Atilu zde byla verze AMG... Já věřím, že udělají II.generaci, protože je škoda to zahodit. :yes:
19. 6. 2015 09:59
Re: Rko nebylo spatne auto, ale ...
Mám tu faceliftovanou prodlouženou verzi a rozhodně sem život nevzdal ;-) exteriér se mi líbí podstaně víc než kdejaká novinka, starší verze se mi zepředu vůbec nelíbila... Oceňuju sedačky, Airmatic, motor, ta palubovka je asi největší piha na kráse... Je škoda, že tohle auto od začátku nevypadalo takhle a faceliftem neudělali interiér, který se po půl roce objevil v GL...
Avatar - Ada je zase tady
19. 6. 2015 07:59
Kdysi to byla respektuhodná automobilka
potom se ale spřáhla s rendlíkem :no: :no: :no:
19. 6. 2015 07:55
Rko nebylo spatne auto, ale ...
Puvodni Rko fungovalo celkem dobre, ale melo dva zakladni problemy: a) design byl extremne nudny a b) strasidelna hmotnost jeste akcentovana zastaralou nabidkou motoru.
Vysledkem bylo auto vhodne opravdu jen pro ty co vzdali svuj zivot a cele se obetuji rodine. Coz jak se ukazalo byla v potrebne prijmove skupine mensi skupina nez marketeri Mercedesu doufali.
Predpokladam, ze nove Rko bude resit oba dva problemy a snazit se byt praktickym rodinnym vozem se kterym bude zaroven alespon trochu radost jezdit a bude se na nej dat koukat.