Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Viano: Nová generace na prvních skicách

David Bureš
Diskuze (26)
Nová generace Viana má debutovat příští rok. Zveřejněné skici naznačují, co od auta můžeme čekat.

Německý blog Mercedes-Benz Passion věnovaný vozům stuttgartské značky zveřejnil dvojici nákresů, na nichž se objevuje osobní dodávka s trojcípou hvězdou ve znaku. Nejspíše se jedná o návrh nové generace modelu Viano, osobní verze dodávky Vito.

Autor článku tvrdí, že skici pocházejí přímo od Mercedes-Benzu. Na press stránkách automobilky však zveřejněny nejsou. To však nemusí znamenat, že skici nejsou pravé.

Automobil na skice má ostře řezané rysy, díky kterým působí dynamičtěji než aktuální Viano. Maska chladiče s trojcípou hvězdou je mohutná, tvary hlavních světlometů připomínají třídu S.

Skica kabiny naznačuje, že auto bude vcelku luxusním zbožím. Palubní deska s kulatými výdechy klimatizace a obrazovkou multimediálního systému se inspirovala u třídy A.

Nové Viano má být dostupné s turbodieselem z řady OM651 ve třech výkonových variantách, který bude spolupracovat se sedmistupňovým automatem 7G-Tronic Plus. Nynější generace je dostupná i s naftovým šestiválcem, pro novou generaci se s ním však pro evropské trhy údajně nepočítá.

Dříve se spekulovalo také o elektrické verzi a plug-in hybridu, kvůli malému zájmu zákazníků o takový vůz se však automobilka touto cestou zřejmě nevydá. Zájem o elektrickou dodávku Vito E-Cell totiž rychle opadl.

Premiéra automobilu by mohla proběhnout na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Nové Viano by mohlo částečně nahradit i třídu R, s jejímž nástupcem Mercedes nepočítá. I z toho důvodu je návrh kabiny tak luxusní.

David Bureš
Diskuze (26)
Avatar - DawQa
5. 8. 2013 10:39
Re: hahaha
Skoro jak na NDR akorát tady jsou všichni proti tobě >:D

Gilgit: jste si podobný píšete sr*čky jen aby jste diskutovali od původní myšlenky že mu vadí slováci na českém webu jste se dostali do nějakého rádoby inteligenčního souboje mezi vámi...
Takže kluci bábovičky lopatičky a běžte se hádat na pískoviště jo ..
Avatar - Andromeda
2. 8. 2013 23:20
Re: hahaha
Ty jsi ale kreatura 8-s ... Nepleteš si servery ??? Spolek dutých hlav má jinou adresu střelče ...
2. 8. 2013 22:10
Re: hahaha
ano, uhodl jsi spravne. Clovek, ktery svuj usmevny preklep vehementne vymlouva svou bilingualnosti (coz zrovna u slova "maximalne" je opravdova ptakovina), tak je pro mne chytlavej trouba.

videls´film Svetaci???
fasadnik co pro samy rozjimani nad salvatorem dalim uplne zapomnel, ze mu tvrdne malta...
2. 8. 2013 21:47
Re: hahaha
hele, vsimas si, ze ten deb.l a primitiv za celou dobu nepouzil jediny vulgarni slovo, zatimco ty, svetak uvazujici v nekolika svetovych jazycich dohromady to leje jak kanal... ??? :-)
2. 8. 2013 21:13
Re: hahaha
jo, chápu, ty lingvisto...
světáku >:D >:D >:D