Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz B – Reklama jako poděkování airbagům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Mercedes-Benz v reklamním spotu na novou třídu B připomíná, že airbagy do svých vozu montuje více než 30 let a zároveň upozorňuje na systém Collision Prevention Assist.

Mercedes-Benz B, který se v nové generaci představil v létě loňského roku a v listopadu vstoupil i na český trh, je standardně vybaven hlídáním pozornosti Attention Assist a radarovým systémem Collision Prevention Assist upozorňujícím na nebezpečí kolize. Ten je propojen s brzdovým asistentem a přijde vhod při klasických nehodách s nárazy zezadu, které se odehrávají zejména ve městech. Varování je jak vizuální, tak akustické.

Druhá generace třídy B má zcela novou karoserii dlouhou 4359 mm, širokou 1786 mm a vysokou 1557 mm. Ve srovnání se svým předchůdcem je o 47 mm, nižší, o 9 mm širší a o 89 mm delší.

Na první pohled zvenčí se sice může zdát, že se zas až tak moc nezměnilo, karoserie je ale zcela nová. Kolmější příď je ústupkem v oblasti ochrany chodců, zároveň je oblíbenou paralelou designérů Mercedesu ke sportovnímu SLS AMG. Nejvíce se vůz od předchůdce liší z boku. Výrazným prvkem jsou také dva zalomené prolisy.

Příčně uložené benzinové i naftové agregáty jsou zcela nové, nebo notně upravené. Všechny modely nové třídy B mají funkci start-stop v základní výbavě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
2. 2. 2012 15:32
Re: prevence?
Otázka je, co si od toho slibuješ. Já ten Mercedesácký systém chápal jako věc, která tě má hlídat a upozornit tě v případě přehlédnutí. Až když nereaguješ, tak má brzdit a zastavit sám s tím, že tam není principem chránit auto, ale zdraví. Prostě má ti dávat dostatek volnosti dělat blbosti, ale nedovolit ti se zabít. Volvo na to šlo asi jinak, kdy považuje řidiče za úplné pitomce a auto se snaží brzdit včas a do nuly. U ostatních se neodvažuji spekulovat, o co jim mohlo jít, protože jednou zastaví včas a podruhé vůbec. Z těch záběrů jen MB a Volvo plnilo to, co si slíbilo plnit... ;-\

Tak si říkám, šlo by s Volvem prorazit silniční zátaras ? >:D
Avatar - eLzyx
26. 1. 2012 00:31
prevence?
kéž by jim ten preventivní brzdný systém fungoval ;-\
[odkaz]